10 ყოველდღიური ხრიკი, რასაც აქამდე არასწორად აკეთებდით

არავის უყვარს იმის მოსმენა, რომ რაღაცას არასწორად აკეთებს. მაგრამ ზოგჯერ ყოველ დღე ისეთ რაღაცას ვაკეთებთ, რისი უფრო სწრაფად გაკეთებაც შესაძლებელია, თუ მარტივი ხრიკები იცით.

1. თითის შეხვევა.

არსებობს მარტივი ტექნიკა, რომლის დახმარებითაც თითის შეხვევა გაგიმარტივდებათ: გაჭერით ,,სანტავიკი” წებოვანი ზოლის გასწვრივ სიგრძეზე, ისე, რომ ორი წებოვანი ნაწილის ნაცვლად, რომლებიც აფიქსირებენ სახვევს, მიიღოთ ოთხი. შემდეგ, შეხვევის დროს, თითოეული 4 ზოლი ერთმანეთზე გადააწებეთ.

2. ფისტაჩკა.

ნუ დაიზიანებთ ფრჩხილებს და ნუ ეცდებით მისით ფისტაჩკის გახსნას. ამის ნაცვლად, გახსენით ის თხილი, რომელიც ყველაზე ღიაა, შემდეგ კი მისი ნატეხი სხვა ფისტაჩკების გასახსნელად გამოიყენეთ.

3. ძაფები და ნემსები.

ძაფის ნემსზე სწრაფად ასაგებად, ძაფი თქვენს ხელზე მოათავსეთ, ხოლო მის წინ – ნემსი. შემდეგ სწრაფად გადაიტანეთ ძაფი ნემსისკენ.

4. ქათმის დაჭრა.

სალათისთვის თითებით ქათმის დაქუცმაცება დიდ დროს მოითხოვს. გამოიყენეთ მიქსერი მინიმალური სიჩქარით, ის შესანიშნავად აქუცმაცებს ქათამს.

5. ტანსაცმლის დაუთოება.

ნუ დახარჯავთ ტანსაცმლის დასაუთოებლად ბევრ დროს. აიღეთ ყინულის კუბიკები და განათავსეთ თბილ ტანსაცმელზე 10 წუთის განმავლობაში, ხოლო უთო გადაიყვანეთ ყველაზე ცხელ რეჟიმში. შედეგად, ყინული დნება და ორთქლი „აუთოებს“ ტანსაცმელს.

6. გახეხეთ ფორთოხალი.

უბრალოდ გამოიყენეთ დანა და ფორთოხალი გაჭერით ზევიდან ქვემოთ 5-6 ადგილას, გაშალეთ ფორთოხალი და მზადაა, შეგიძლიათ მიირთვათ.

7. ყაბაყი.

ადამიანების უმეტესობა ყაბაყს თავდაყირა დებს მაგიდაზე. მაგრამ შეეცადეთ ჰორიზონტალურად განათავსოთ იგი და დაჭრათ მარცნიდან მარჯვნივ და არა ზემოთ და ქვემოთ.

8. დაჭრილი პური.

პურის დასაჭრელად გადმოაბრუნეთ და მისი უკანა მხარე მოათავსეთ წინ, მარტივად შეძლებთ მის დაჭრას და ნაჭრები საკმაოდ ლამაზი იქნება.

9. თოვლის გაწმენდა.

თოვლისგან გასათავისუფლებლად, მანქანას წაუსვით ცვილი. თოვლის ნაკვალევი აღარ მიეკარება.

10. გატეხილი მინის გაწმენდა.

აიღეთ პურის ნაჭერი, მსუბუქად გაჟღინთეთ წყლით და “ჩააწვეთეთ” გატეხილ ფრაგმენტებს.

იმედია ეს ხრიკები გაგიმარტივებთ ყოველდღიურ საქმიანობას. გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here