ჰაეროვანი პეროგი სიმინდის ფქვილით. მარტივი რეცეპტი და დაუვიწყარი გემო

შემოგთავაზებთ ჰაეროვანი, დაუჯერებლად გემრიელი პეროგის რეცეპტს, რომლის მოსამზადებლად ხორბლის ფქვილთან ერთად დაგჭირდებათ სიმინდის ფქვილიც. ფუმფულა პეროგი  განსაკუთრებით გემრიელია არომატულ ჩაისთან ერთად.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • 150 გრ ფქვილი
  • 230 გრ სიმინდის ფქვილი
  • ½ ჩ. კ. გამაფხვიერებელი
  • მწიკვი მარილი
  • 100 გრ კარაქი
  • 100 გრ შაქარი
  • 2 ცალი კვერცხი
  • 200 მლ ნაღები
  • ვანილი
  • ცოტა კარაქი (საცხობ ფორმაზე წასასმელად)

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, აურიეთ  ხორბლისა და სიმინდის ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი.
  2. ცალკე თასში აურიეთ შაქარი და გამდნარი კარაქი, შეათქვიფეთ კვერცხი, ნაღები და ურევთ, სანამ შაქრი არ გადნება. შემდეგ დაამატეთ ფქვილის ნარევი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ცომი გამოდის თხელი.
  3. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, გადაიტანეთ მზა ცომი და გაათანაბრეთ.
  4. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. პეროგს გამოსაცხობად დასჭირდება 35-40 წუთი.

ოქროსფერი პეროგი შეგიძლიათ დაფაროთ შაქრის ფხვნილით. გემრიელად მიირთვით!