არაჟნის ცომზე მომზადებული ნამცხვარი კენკრის საოცარი არომატებით. განსაკუთრებით გემრიელია ჩაისთან

შემოგთავაზებთ საოცრად გემრიელი ტკბილეულის რეცეპტს  ჩაისთვის. კენკრის გამაოგნებელი არომატი და არაჟნის ნაზი, ჰაეროვანი ცომი საოცარ კომბინაციას ქმნის. დესერტი სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელია.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • კენკრა 400-500 გრ (შეგიძლიათ გამოიყენოთ გაყინული მარწყვი, ჟოლო, მაყვალი, მოცვი, შავი და წითელი მოცხარი)
  • ფქვილი 2 ჩ. ჭ.
  • კვერცხი 2 ცალი
  • შაქარი 1 ჩ. ჭ.
  • არაჟანი 1 ჩ. ჭ.
  • ზეთი ნახევარი ჩ. ჭ.
  • გამაფხვიერებელი 2 ჩ. კ.
  • ვანილი
  • მარილი მწიკვი
  • სახამებელი 1 ს. კ.

მომზადების წესი:

  1. კვერცხი ათქვიფეთ შაქართან, მარილთან და ვანილთან ერთად. შემდეგ დაამატეთ არაჟანი, ზეთი და თანდათან შეაზილეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
  2. აიღეთ 22 სმ დიამეტრის მრგვალი ფორმა, დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და წაუსვით ცხიმი. ცხიმი წაუსვით ფორმის კედლებზედაც.
  3. ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ჯერ დაასხით ცომის ნახევარი და თანაბრად გაანაწილეთ. შემდეგ გაანაწილეთ კენკრისა და სახამებლის ნარევი (ცოტა მოიტოვეთ), ბოლოს_დარჩენილი ცომი. ზემოდან მოაწყვეთ კენკრა და მსუბუქად დააწექით ხელით.
  4. ღუმელი გააცხელეთ 190 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდებათ 40-50 წუთი. გაგრილების შემდეგ მოაფრქვიეთ შაქრის ფხვნილი.

გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!