შემოგთავაზებთ ლიმონის უგემრიელესი და ნაზი ღვეზელის რეცეპტს. ლიმონი საოცრ არომატსა და განუმეორებელ გემოს ჰმატებს დესერტს. გამოსაცხობად დაგჭირდებათ კექსის ფორმა, ე. წ. ,,ბურჟუიკა“.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- ფქვილი 2 ჩ. ჭ.
- მარგანინი ან კარაქი 300 გრ
- შაქარი 1,5 ჩ. ჭ.
- კვერცხი 2 ცალი
- ლიმონი 1 ცალი
- სოდა 1 ჩ. კ.
მომზადების წესი:
- მარგანინი ან კარაქი გაადნეთ.
- ლიმონს გადაავლეთ მდუღარე და კანიანად გაატარეთ, მხოლოდ თესლისგან გაასაფუთავეთ.
- თბილ მარგანინს შეათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი, დაამატეთ გატარებული ლიმონისა და სოდის ნარევი.
- მიღებულ მასას შეაზილეთ გაცრილი ფქვილი.
- მზა ცომი სცხობ ფორმაში გადაიტანეთ და თანაბრად გაანაწილეთ. საცხობ ფორმას ცხიმის წასმა არ სჭირდება.
- ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 20-30 წუთი.
მოამზადეთ საოცრად გემრიელი ღვეზელი და გადააქციეთ ჩაის წვეულება დღესასწაულად!