კვების თვალსაზრისით, არცერთი პროდუქტი არ შეიძლება ლობიოს მარცვლებს შევადაროთ, რადგან ისინი ბევრ ვიტამინს და საკვებ ნივთიერებას შეიცავენ. არავითარ შემთხვევაში არ იყიდოთ დაკონსერვებული ლობიო, რადგან მწარმოებლები მათში უამრავ მარილს მატებენ.
გაცილებით უკეთესია, რომ ლობიოს ყლორტები გაიზარდოს სახლში: ასე რომ, თქვენ არა მხოლოდ დაზოგავთ ფულს, არამედ გაზრდით ლობიოს ჯანსაღ ყლორტებს. ყლორტების გამოყენება ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, ზრდის სისხლში ჰემოგლობინის დონეს, აუმჯობესებს იმუნიტეტს და ემსახურება მრავალი დაავადების პროფილაქტიკას.
შეგიძლიათ საკუთარი სათბური პლასტმასის ბოთლში გააკეთოთ და გაზარდოთ ჯანსაღი ყლორტები.
თქვენ გჭირდებათ:
- 1.5 ლიტრიანი პლასტმასის ბოთლი
- 100 გ ლობიოს მარცვლები
- წყალი
- ბასრი ინსტრუმენტი
- სამზარეულოს ძაბრი
სამუშაო პროცესი:
1. გარეცხეთ პლასტმასის ბოთლი.
2. ბოთლში ბასრი საგნით გააკეთეთ ხვრელები. მნიშვნელოვანია, რომ ხვრელების დიამეტრი არ უნდა აღემატებოდეს ლობიოს ზომას.
3. ლობიო მოათავსეთ წყალში, მოიცილეთ დამპალი და გაფუჭებული ნაწილები.
4. ლობიოს დაასხით თბილი წყალი (შეურიეთ ორი ჭიქა ცხელი და სამი ჭიქა ცივი წყალი), დატოვეთ ერთი საათის განმავლობაში.
5. ჩაყარეთ ლობიო ჩაასხით ბოთლში, დაახურეთ სახურავი და შეეცადეთ მოაცილოთ დარჩენილი წყალი.
6. ბოთლი ჩადეთ მუქ ჩანთაში ან შეინახეთ ბნელ ადგილას. ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ბოთლი ჰორიზონტალურ მდგომარეობაში იყოს.
7. ლობიო ყოველდღე წყალში, 5 წუთის განმავლობაში მოათავსეთ, შემდეგ კი სითხე გადმოწურეთ და ბოთლი ადგილზე დააბრუნეთ.
8. მეოთხე დღეს, ყლორტები შეავსებს მთელ ბოთლს და მზად იქნება გამოსაყენებლად. გაჭრა ბოთლი და გადარგეთ.
ასეთი მარტივი მანიპულაციების შემდეგ, ყლორტები შეიძლება დაუყოვნებლად მიირთვათ, ან შეინახოთ მაცივარში სამი დღის განმავლობაში.
გაუზიარეთ ეს სასარგებლო ინფორმაცია თქვენს მეგობრებსაც!