,,ჩემბერლენის სოუსის“ რეცეპტი. ხორცის ნებისმიერი კერძი კიდევ უფრო გემრიელი და არომატული გახდება

შემოგთავაზებთ ორიგინალური, მოსამზადებლად უმარტივესი და პიკანტური სოუსის, ,,ჩემბერლენის სოუსის“, რეცეპტს. მოცემული რეცეპტის მიხედვით, მომზადებული პამიდორი ძალიან უხდება ხორცს, თევზს, მაკარონს.

1,5 ლ სოუსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • პამიდორი 2 კგ
  • ხახვი 600 გრ
  • მიხაკი 10 ბუტონი
  • შავი პილპილი 10 მარცვალი
  • სურნელოვანი პიპილი 5-6 მარცვალი
  • დაფნა 4 ფოთოლი
  • შაქარი 100 გრ
  • მარილი 2 ს. კ.
  • მზესუმზირის ზეთი 150 მლ
  • ძმარი 9%-იანი 3 ს. კ.

მომზადების წესი:

  1. პამიდორი ჩაჭერით ჯვარედინად და დაასხით ცხელი წყალი. 1 წუთის შემდეგ გადაიტანეთ ცივ წყალში. ამ მეთოდით მარტივად შეძლებთ პამიდვრის  გაფცქვნას.  პამიდორი დაჭერით და ჩაყარეთ ქვაბში.
  2. ხახვი დაჭერით რგოლებად და დაამატეთ პამიდორს.
  3. შემდეგ დაამატეთ სურნელოვანი პილპილის მარცვლები, შავი პილპილის მარცვლები, მიხაკი, დაფნის ფოთოლი, შაქარი, მარილი, ზეთი.
  4. ქვაბი დადგით საშუალო ცეცხლზე და აადუღეთ. ადუღეთ 20 წუთი. ბოლოს დაასხით ძმარი და ადუღეთ კიდევ 1 წუთი.

ქილები და ხუფები გაასტერილეთ. სოუსი ჩაასხით ცხელი და დაახურეთ ხუფები. ქილები დააწყვეთ თავდაყირა და შეფუთეთ გაგრილებამდე.

გემრიელად მიირთვით!