დაუჯერებელია, რომ ჩვეულებრივ ბურღულს შესწევს კოლაგენის აღდგენის უნარი და ქალის ორგანიზმის რამდენიმე წლით გაახალგაზრდავება. ჯანმრთელობასა და ახალგაზრდობას დაიბრეუნებს თქვენი კანი, თმები და ფრჩხილები. მიირთვით ეს კერძი კვირაში ერთხელ მაინც და შედეგით აღფრთოვენებულები დარჩებით.
ჩენჩო გაცლილი ქერის ბურღულის ფაფა დელიკატესად ითვლებოდა, რომელსაც მაღალი ფენის საზოგადოება მიირთმევდა. რძეში მოხარშული ქერის ფაფა პეტრე I-ის უსაყვარლესი კერძი იყო.
ძალიან ბევრმა დიასახლიმა საკვები რაციონიდან ამოიღო ეს სასარგებლო ნივთიერებებით გაჯერებული კერძი, რომელიც აუცელებელია ადამიანის ორგანიზმის სრულოფილად ფუნქციონირებისათვის.
მოხარშულ ქერს სილამაზის ფაფას ეძახიან, რადგან მის შემადგენლობაში დიდი რაოდენობით შედის ლიზინი- ამინომჟავები, რომლებიც აქტიურ მონაწილეობას იღებს კოლაგენის სინთეზში. ყველასათვის კარგად არის ცნობილი, რომ კოლაგენი უნარჩუნებს კანს ელასტიურობას და ნაოჭების წარმოქმნას აფერხებს. და კიდევ ერთი ფაქტორი, თუ რატომ უნდა დაამატონ ქალებმა სასწრაფოდ კვების რაციონს ქერის ფაფა- B, A, PP და E ჯგუფის ვიტამინების დიდი რაოდენობა.
ქერის ფაფის რეგულარულად გამოყენება დაგეხმარებათ არა მარტო სილამაზის შენარჩუნებაში, არამედ წონის დაკლებაშიც. მსუყე და დაბალკალორიული პროდუქტი აუცილებელია ნაწლავების ნორმალურად მოქმედებისათვის.
შემოგთავაზებთ ქერის მომზადების რამდენიმე ხერხს
მოხარშვამდე ქერი კარგად უნდა გარეცხოთ. აიღეთ ღრმა თასი, ჩაყარეთ ქერი და მიუშვირეთ გამდინარე წყალს და პატარა მარგალიტის მარცვლები კარგად გარეცხეთ, სანამ წყალი არ გახდება გამჭირვალე. კაარგად გარეცხილ ქერის მარგალიტებს დაასხით წყალი ( 1 ჭიქა ქერს 1 ლ სითხე) და გააჩერეთ 4 საათი.
დაიმახსოვრეთ, რომ ქერის მოსახარშად აიღეთ დიდი ქვაბი, რადგან მოცულობა 5-ჯერ იმატებს.
რეცეპტი № 1
საჭირო იგრედიენტები:
- ქერის ბურღული 1 ჭიქა
- წყალი 5 ჭიქა
- კარაქი 30 გრ
- მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
კარგად გარეცხილ ქერის ბურღულს დაასხით ცივი წყალი, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ადუღეთ 45 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ კარაქი, მარილი, მოურიეთ და 10 წუთის შემდეგ გამორთეთ.
რეცეპტი № 2
საჭირო იგრედიენტები:
- ქერის ბურღული 1 ჭიქა
- კარაქი 1 ს. კ.
- წყალი
- მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ კარგად გარეცხილი ქერის ბურღული და ხარშეთ 5 წუთი. ქერი გადმოიტანეთ თუშფალანგზე. ქვაბში ჩაასხით 3,5 ჭიქა ცივი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღებულ წყალს დაამატეთ კარაქი და მარილი, ჩაყარეთ ბურღული და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 35 წუთის განმავლობაში. დაახურეთ ქვაბს თავი, შედეთ ღუმელში და მოამზადეთ 80 გრ ტემპერატურაზე.
რეცეპტი № 3
საჭირო იგრედიენტები:
- ქერის ბურღული 1 ჭიქა
- წყალი 1 ლ
- რძე 2 ლ
მომზადების წესი:
ქერის ბურღულს დაასხით წყალი და დატოვეთ მთელი ღამით. დილით გარეცხეთ ქერი, გადაღვარეთ წყალი და დაასხით თბილი რძე. მიიყვანეთ კერძი ადუღებამდე და შემდეგ გადაიტანეთ ორთქლზე და მოამზადეთ 3 საათის განმავლობაში.
შეიძლება თქვენც მოგეპოვებათ პატარა საიდომლოებები ქერის ბურღული მომზადების შესახებ და გთხოვთ, კომენტარებში გაგვიზიაროთ.
გაითვალისწინეთ რჩევები, გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც, მიირთვით ქერის ბურღული, დარჩით მუდმივად ახალგაზრდა და მომხიბვლელი.