შემოგთავაზებთ ხაჭოთა და შვრიით მომზადებული რბილი და ხრაშუნა ქერქიანი, უგემრიელესი ორცხობილების რეცეპტს. დესერტს საოცარ არომატს მატებს ფორთოხალი.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- ფქვილი 260-280 გრ
- კარაქი 100 გრ
- ხაჭო 150 გრ
- შვრიის ფანტელი 100 გრ
- კვერცხი 1 ცალი
- გამაფხვიერებელი 1 ჩ. კ.
- შაქარი 4 ს. კ.
- ფორთოხლის წვენი 50-60 მლ
- 1 ცალი ფორთოხლის ცედრა
მომზადების წესი:
- გაცრილ ფქვილს შეურიეთ შაქარი და გამაფხვიერებელი.
- დაამტეთ კუბიკებად დაჭრილი კარაქი და ხელით აურიეთ.
- ფხვიერ ცხიმიან ცომს რიგრიგობით დაამატეთ კვერცხი, ფორთოხლის წვენი, ფორთოხლის ცედრა, ხაჭო, მსუბუქად მოხალული შვრიის ფანტელი და მოზილეთ ცომი.
- ზეთიანი ხელით გამოხელელეთ კაკლის ზომის ბურთები, დააწყვეთ ფქვილმოყრილ დაფაზე და 20-30 წუთით შედეთ საყინულეში.
- საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. ცომის ბურთულები ხელით ოდნავ გააბრტყელეთ და დააწყვეთ ფორმაზე (დაიცავით მანძილი).
- ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 25-30 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!