მარწყვის მურაბა ასეთი გემრიელი და არომატული ჯერ არ გამომსვლია. გთავაზობთ მარტივ რეცეპტს

იხილეთ კიდევ ერთი საოცრება, მარწყვის უჩვეულო, უგემრიელესი  მურაბის რეცეპტი. გახსენით ქილა ზამთრის სუსხიან დღეს და ამოაფრქვიეთ ზაფხულის არომატი.

მარწყვის მურაბის მოსამზადებლად დაგჭირედებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • მარწყვი 1 კგ
  • შაქარი 700 გრ
  • ფორთოხალი 2 ცალი
  • ლიმონის წვენი 1 ს. კ.
  • ჯანჯაფილი (დაფქვილი) 1 ჩ. კ. (სურვილისამებრ)
  • ჟელფიქსი – 25 გრამი

მომზადების წესები:

  1. მარწყვი კარგად გარეცხეთ, გაარჩიეთ და გააშრეთ.
  2. მოაყარეთ შაქარი და 5-6 საათი გააჩრეთ, სანამ კენკრა წვენს არ გამოუშვებს.
  3. შემდეგ დადგით დაბალ ცეცხლზე და ადუღეთ 5 წუთი. გადმოდგით  და გააჩერეთ 4 საათი.
  4. ფორთოხალი კარგად გარეცხეთ, გათალეთ, დაჭერით ნაჭრებად და ამოაცალეთ თესლი.
  5. მარწყვს დაამატეთ ფორთოხლის ნაჭრები, ლიმონის წვენი და კვლავ დადგით დაბალ ცეცხლზე. ადუღეთ 5 წუთი და შემდეგ ისევ 4 საათი გააჩერეთ.
  6. დაამატეთ 100 გრ შაქარი, ჟელფიქსი და ჯანჯაფილი.
  7. ადუღეთ კიდევ 1 წუთი, ჩაასხით გასტერილებულ ქილებში და უგემრიელესი მარწყვის მურაბაც მზად არის.

წარმოიდგინეთ, როცა ზამთარში ქილას გახსნით, რა სასიამოვნო სურნელი და არომატი დატრიალდება.

გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!