შემოგთავაზებთ რამდენიმე ხრიკს, რომელთაც სამზარეულოში გამოიყენებთ. მათი წყალობით, თქვენ პროფესიონალი შეფ-მზარეული გახდებით.
- იმისათვის, რომ კერძს ნივრის მსუბუქი არომატი შეჰმატოთ, ლანგარზე ან თეფშზე წაუსვით ნივრის კბილი და შემდეგ დაიტანეთ მომზადებული კერძი.
- საოცარი მარინადი ხორცისთვის: ლუდი, სოიოს სოუსი, მარილი და შავი პიმპილი გემოვნებით. ლუდი შეგიძლიათ დაამტოთ ჩაშუშულ ბოსტნეულს, მოხარშულ კარტოფილს. ის კერძს განსაკუთრებულ სუნსა და გემოს ჰმატებს.
- თუ გსურთ ღვიძლი არ გაგიმაგრდეთ, მარილით შეაზავეთ მომზადების შემდეგ.
- თუ გსურთ პეროგის ზედაპირი არ დაგეწვათ, ზემოდან გადააფარეთ ნესტიანი ქაღალდი.
- ბრინჯი რომ ქათქათა თეთრი გამოგივიდეთ, მოხარშვის დროს დაამატეთ ცოტა ძმარი.
- მოხარშულ კვერცხის გულს ლამაზად და მარტივად დაჭრით თუ დანის პირს გადაავლებთ ცივ წყალს.
- ადუღებამდე ჩააგდეთ ბულიონში ყინულის კუბიკი. შედეგად კი გამჭირვალე ბულიონს მიიღებთ.
- ლობიო თუ გინდათ არ გაგიმუქდეთ, მოხარშეთ ისე, რომ ქვაბას თავსახური არ დააფაროთ.
- ფარში უგემრიელესი გამოგივათ თუ უმ ხახვთან ერთად დაამატებთ დაბრაწულ ხახვს და ნედლ, წვრილად გახეხილ უმ კარტოფილს.
- საქონლის ხორცი მარტივად მომზადდება თუ მომზადებამდე 30 წუთით ჩადებთ მაიონეზში.
- ნუში მარტივად გაიფცქვნება თუ ჯერ ადუღებულ წყალს დაასხამთ, გააჩერებთ 5 წუთი, შემდეგ კი ცივ წყალში გადაიტანთ.
- არაჟანს დაამატეთ ცილა და მიიღებთ ფაფუკ კრემს.
- თუ ნალექიან ყავას მოხარშვის დროს დაამატებთ მწიკვ მარილს, თქვენს ყავას გასაოცარი გემო ექნება.
- თუ გსურთ ღუმელში შემწვარი ხორცი ოქროსფრად ლივლივებდეს და ძალიან გემრიელი იყოს, ზემოდან გადაუსვით ყურძნის წვენის, თაფლისა და კონიაკის ნარევი. შეგიძლიათ კონიაკის ნაცვლად გამოიყენოთ წყალი და მშრალი ღვინო.
- ხორცი დარბილდება თუ ხარშვის დროს ბანანის ქერქს დაამატებთ.
- ,,შარლოტას“ აცხობთ და არ გინდათ, რომ ვაშლი ფორმის ფსკერისკენ დაიძრას, გირჩევთ, მომზადებამდე ვაშლის ნაჭრები ფქვილში ამოავლოთ.
- საფანელად გამოიყენეთ დაფქვილი თხილი ნაცვლად ორცხობილისა (სუხარი). სიტყვებით გადმოცემა შეუძლებელია ისეთ გასაოცარ გემოს მიიღებთ.
- ვინიგრეტი გაცილებით გემრიელი იქნება თუ დაამატებთ სუფრის კოვზ რძეს და ჩაის კოვზ შაქრის ფხვნილს.
- წვნიანს დაამატეთ სტაფილოს, კომბოსტოს ან პამიდვრის წვენი და ცეცხლიდან გადმოდგით. კერძს საოცარ გემოს შეჰმატებთ და ვიტამინებით გააჯერებთ.
- მარილის ნაცვლად გამოიყენეთ ლიმონის წვენი. ციტრუსი კერძს საოცარ არომატს მისცემს, წნევისთვისაც სასარგებლოა და მარილის გამოყენებაც არ მოგიწევთ.
გირჩევთ, გაითვალისწინოთ მოცემული რჩევები და თქვენი კერძების საოცარი გემოთი აღფრთოვანეთ ახლობლები.