ყაბაყის ხრაშუნა მარიდანი ზამთრისათვის. არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ სასარგებლოცაა

ყაბაყი სასარგებლო ბოსტნეულია, რომელიც მდიდარია C ვიტამინით, კალიუმით და სხვა ბევრი საკვები ნივთიერებით. მისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ ბევრი უგემრიელესი კერძი. ამჯერად შემოგთავაზებთ ყაბაყის მარინადის რეცეპტს.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • ყაბაყი 3 კგ
  • სტაფილო 2 ცალი
  • კამა 1 კონა
  • მარილი 2-3 ს. კ.
  • შავი წიწაკა 1 ს. კ.
  • შაქარი 4-6 ს. კ.
  • მზესუმზირის ზეთი 1 ჩ. ჭ.
  • ძმარი 9%-იანი 1 ჩ. ჭ.
  • ნიორი (დაჭყლეტილი) 1-2 ს. კ.

მომზადების წესები:

  1. აარჩიეთ მწიფე ყაბაყი, მაგრამ რბილობი მაგარი უნდა იყოს. გათალეთ.
  2. დაჭერეთ 1 სმ სისქის ნაჭრებად.
  3. სტაფილო და კამა დაჭერით, დაამატეთ ყაბაყს.
  4. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი და გააჩერეთ 3 საათი.
  5. მითითებული დროის გასვლის შემდეგ, გადაიტანეთ გასტერილებულ ქილებში და გაასტერილეთ.
  6. ადუღებიდან 5 წუთის შემდეგ მოხუფეთ. ქილები თავდაყირა დააწყვეთ. შეფუთვა არ უნდა.

გემრიელად მიირთვით!