ნამცხვარი “სპარტაკი”: თხელი, ჰაეორვანი ფირფიტებისა და კრემის კომბინაცია განუმეორებელ გემოს ქმნის

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი და უნაზესი ტორტის ,,სპარტაკის“ რეცეპტს. თაფლისა და კაკაოს არომატით გაჯერებული თხელი, ნაზი, ჰაეროვანი ფირფიტებისა და კრემის კომბინაცია დესერტს განუმეორებელს ხდის.

კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • რძე 500 მლ
  • კვერცხი 3 ცალი
  • ფქვილი 3 ს. კ.
  • სახამებელი 1 ს. კ.
  • ვანილი
  • შაქარი 150 გრ
  • კარაქი 150 გრ

ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • კვერცხი 2 ცლი
  • რძე 3 ს. კ.
  • შაქარი 150 გრ
  • სოდა 1 ჩ. კ.
  • თაფლი 3 ს. კ.
  • კარაქი 50 გრ
  • კაკაო 2 ს. კ.
  • ფქვილი 400 გრ

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, ამზადებთ კრემს. სქელძირიან ქვაბში აურიეთ ფქვილი, სახამებელი, შაქარი და კვერცხი. შემდეგ ნელ-ნელა დაამატეთ თბილი რძე. ქვაბი დადგით დაბალ ცეცხლზე და  ურევთ განუწყვეტლივ. მასა ადუღეთ გასქელებამდე. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
  2. ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სქელძირიანი ქვაბი. მოცემული ინგრედიენტები, ფქვილის გარდა, აურიეთ. ქვაბი დადგით დაბალ ცეცხლზე და ადუღეთ 10 წუთი. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და თბილს შეაზილეთ 2 ს. კ. კაკაო და  ფქვილი. მიიღებთ რბილ ცომს. ცომი დააყოვნეთ და 20-30 წუთის შემდეგ გამაგრდება.
  3. გამოსაცხობად დაგჭირდებათ მართკუთხედი საცხობი ფორმა  (20/25 სმ). ცომი გაყავით 5 ნაწილად. თუ შედარებით პატარა ფორმა გაქვთ, მაშინ 7 ფენად გაყავით. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ ფენებად, დაიტანეთ საცხობ ფორმაზე, რომელზედაც ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი გაქვთ დაფენილი.
  4. ღუმელი გააცხელეთ 200 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 6-8 წუთი.
  5. კარაქი კარგად ათქვიფეთ და ნელ-ნელა დაამატეთ მოხარშული კრემი. 4 ფენას წაუსვით კრემი, ხოლო მე-5 ფენა დაფარეთ შოკოლადის მინანქრით. მინანქრის მოსამზადებლად 150 გრ შოკოლადს დაამატეთ 1-2 ს. კ. კარაქი და გაადნეთ ორთქლის აბაზანაზე.

უგემრიელესი დესერტი მთელი ღამით გააჩერეთ. უკეთესი იქნება, თუ რამდენიმე საათით შედებთ მაცივარში. გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!