თაფლიანი გოგრა – უგემრიელესი და უნაზესი დესერტის მარტივი რეცეპტი

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი და განსხვავებული დესერტის რეცეპტს. თაფლისა და დარიჩინის არომატით შეზავებული შემწვარი გოგრა საოცრებაა.

მომზადებისა და გამოყენების წესები:

  • გოგრა 400-500 გრ
  • თაფლი 3 ს. კ.
  • კარაქი 20 გრ
  • დარიჩინი გემოვნების მიხედვით

მომზადების წესი:

  1. გოგრა დაჭერით პატარა ნაჭრებად, დაახლოებით, 2,5-3 სმ სიგრძის ნაჭრებად. გოგრის კუბიკები შეაზავეთ თაფლითა და დარიჩინით.
  2. შეგეძლიათ მოამზადოთ როგორც მულტიქუკერში, ისე ღუმელში.
  3. საცხობ ფორმას თუ გსურთ, წაუსვით კარაქი და დააწყვეთ თაფლიანი გოგრის კუბიკები.
  4. მულტიქუკერი 30-40 წუთით ჩართეთ ცხობის რეჟიმზე.
  5. ღუმელი გააცხელეთ 190 გრადუს ტემპერატურაზე. მზადყოფნა შეამოწმეთ კბილის ჩხირით.

მოამზადეთ თაფლისა და დარიჩინის არომატით შეზავებული გოგრა და გემრიელად მიირთვით!