შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომლის საშუალებით ძალიან მარტივად დაამწნილებთ ყვავილოვან კომბოსტოს. მწნილი გამოდის საოცრად არომატული, გემრიელი, ხრაშუნა.
ჯერ თვალსა და გულს ახარებს ლამაზი, ფერად-ფერადი ქილების დანახვა, შემდეგ გახსნით და ქილიდან ამოფრქვეული სურნელი მოგგვრით სიამოვნებას და ბოლოს გემო აღგაფრთოვანებთ.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- ყვავილოვანი კომბოსტო, დაახლოებით, 2 კილოგრამ-ნახევარი
- სტაფილი 2 ცალი
- წითელი ბულგარული წიწაკა 2 ცალი
- ნიორი 100 გრ
- ხახვი 1 თავი
- ცხარე წიწაკა ლიტრიან ქილაზე 1 ცალი
- დიდი კამა (აყვავებული), პირშუშხას, ალუბლისა და მოცხარის ფოთლები გემოვნებით
- სურნელოვანი წიწაკა ლიტრიან ქილაზე 3-4 მარცვალი
- მიხაკი ლიტრიან ქილაზე 2-3 ყვავილი
- დაფნის ფოთოლი ლიტრიან ქილაზე 1 ცალი
- ოხრახუში ლიტრიან ქილაზე (დაახლოებით, 3-4 ღერო)
- ძმრის ესენცია ლიტრიან ქილაზე ნახევარ ჩაის კოვზზე ცოტა მეტი
- მარინადის მოსამზადებლად ლიტრ წყალზე დაგჭირდებათ 2 ს. კ. მარილი და 1 ჩ. კ. შაქარი
მომზადების წესი:
- პირველ რიგში, ყვავილოვანი კომბოსტო დაანაწევრეთ და გარეცხეთ.
- ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, თესლისგან გაასუფთავეთ და დაჭრით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
- სტაფილო გაასუფთავეთ და დაჭერით საშუალო სისქის, ოდნავ მოგრძო ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით დიდ ნაჭრებად.
- მოსამზადებლად, უმჯობესია, თუ ლიტრიან ქილებს გამოიყენებთ. ქილის ძირზე ლამაზად ჩააწყვეთ კამა, ცოტა ოხრახუში, მოცხარის, დაფნის, ალუბლისა და პირშუშხას თითო-თითო ფოთოლი, 2 კბილი ნიორი და 1 ცალი ცხარე წიწაკა (შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებით დაამატოთ), სურნელოვანი წიწაკა და მიხაკი.
- შემდეგ მჭიდროდ ჩააწყვეთ კომბოსტო, ცოტა-ცოტა სტაფილო, ხახვი, ბულგარული წიწაკა. ქილა მჭიდროდ უნდა იყოს გავსებული.
- შემდეგ დაასხით მდუღარე წყალი, დაახურეთ ხუფი და გააჩერეთ 3 წუთი.
- ამზადებთ მარინადს. 3 წუთის შემდეგ ქილიდან წყალი გადააქციეთ და დაასხით მდუღარე მარინადი და ნახევარ ჩაის კოვზზე ცოტა მეტი ძმრის ესენცია. ქილებს მჭიდროდ დაახურეთ ხუფები, დააწყვეთ თავდაყირა და გაგრილებამდე შეფუთეთ.
გემრიელად მიირთვით!