ფუმფულა და არომატული კექსი, რომელიც ისეთი ნაზი გამოდის, პირში მოხვედრისთანავე დნება

უფაფუკესი, ჰაეროვანი და უნაზესი კექსი ისეთი გემრიელი და სურნელოვანი გამოდის, რომ უბრალოდ დნება პირში.

შეგიძლიათ მოსამზადებლად გამოიყენოთ სხვადასხვა დანამატები: თხილი, ქიშმიში, დაშაქრული ხილი, ციტრუსის ცედრა, ახალი ხილი. და, სწორედ, მათ გამო კექსი ყოველთვის განსხვავებული არომატის გამოდის, მაგრამ უცვლელად საოცრად გემრიელია.

კექსის ცომი უმარტივესი მოსამზადებელია.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 1,5 ჩ. ჭ.
  • კარაქი 100 გრ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • შაქარი 150 გრ
  • კეფირი ნახევარი ჩ. ჭ.
  • ვანილი მწიკვი ან ვანილინი ნახევარი ჩ. კ.
  • გამაფხვიერებელი 11 გრ
  • ატმის ცუკატები 100 გრ
  • მარილი მწიკვი

მომზადების წესი:

  1. დარბილებულ კარაქს დაამატეთ კვერცხი, შაქარი და ათქვეფთ მიქსერით.
  1. დაამატეთ კეფირი, ატმის ცუკატები და აურიეთ. შეგიძლიათ მოამზადოთ ახალი, სურნელოვანი ატმით.
  2. გაცრილ ფქვილს დაამატეთ მარილი, გამაფხვიერებელი, ვანილი და ნელ-ნელა შეურიეთ კვერცხიან მასას.
  3. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. კექსის საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი. მომზადებული ცომი ფორმაში თანაბრად გაანაწილეთ. გამოსაცხობად დასჭირდება 50 წუთი.
  1. მზა კექსი 10 წუთის შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან და დაფარეთ შაქრის ფხვნილით.

განსაკუთრებით გემრიელია ლიმონის არომატით შეზავებული. მოამზადეთ, გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!