შემოგთავაზებთ მოხარშული კრემისა და მომჟავო ვაშლის კომბინაციით მომზადებული ღვეზელის რეცეპტს. დესერტი გამოდის უბრალოდ შეუდარებელი, სურნელოვანი და ნაზი.
ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- კვერცხი 1 ცალი
- არაჟანი 2 ს. კ.
- კარაქი 180 გრ
- შაქარი 150 გრ
- გამაფხვიერებელი 1 ჩ. კ.
- მარილი მწიკვი
- ფქვილი 360 გრ
კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- რძე 350 მლ
- კვერცხი 1 ცალი
- სახამებელი 2 ს. კ.
- შაქარი 4 ს. კ.
- ვანილი
- 2 ცალი დიდი ვაშლი (უმჯობესია გამოიყენოთ მწვანე ვაშლი)
- შაქრის ფხვნილი
მომზადების წესი:
- გაცრილ ფქვილს დაამატეთ მარილი, გამაფხვიერებელი და აურიეთ. შემდეგ ჩაახეხეთ ცივი კარაქი და აურიეთ. უნდა მიიღოთ ფხვიერი ცომი.
- ნაწილ-ნაწილ დაამატეთ კვერცხი, შაქარი, არაჟანი და მოზილეთ ცომი. ცომი უნდა იყოს რბილი და ფხვიერი. მზა ცომს შემოახვიეთ საკვების ცელოფანი და ნახევარი საათით შედეთ მაცივარში.
- კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სქელძირიანი ქვაბი. კვერცხი, შაქარი, ვანილი, სახამებელი ათქვიფეთ და ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ ცივი რძე. ქვაბი დადგით საშუალო ცეცხლზე და ურევთ განუწყვეტლივ. აადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.
- დაგჭირდებათ 20 სმ დიამეტრის საცხობი ფორმა.
- ცომი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად. დიდი ნაწილი გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და გადაიტანეთ ყალიბში.
- ვაშლი გათალეთ, დაჭერით თხელ ნაჭრებად და ცომზე თანაბრად გაანაწილეთ. შეგიძლიათ, ვაშლზე მოაფრქვიოთ დარიჩინი.
- შემდეგ მოასხით ცხელი კრემი.
- ცომის მეორე ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, დაჭერით 5-6 სმ სიგანის გრძივ ზოლებად და კრემზე ისე გაანაწილეთ, რომ გამოსახოთ ბადე.
- ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 40-45 წუთი.
ღვეზელი გააგრილეთ და დაფარეთ შაქრის ფხვნილით. აუცილებლად მოამზადეთ ეს გემრიელობა და ისიამოვნეთ!