როგორ მოვამზადოთ ჟოლოს მურაბა ზამთრისათვის. შეუნარჩუნებთ სასიამოვნო ფერს, არომატსა და სასარგებლო თვისებებს

შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომლის მიხედვით სწრაფად და მარტივად მოამზადებთ ჟოლოს მურაბას ისე, რომ შეუნარჩუნებთ სასიამოვნო ფერსა და არომატს.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ჟოლო 1 კგ
  • შაქარი 1,5 კგ

მომზადების წესი:

  1. გარეცხილ ჟოლოს ფენა-ფენა მოაყარეთ შაქრის 2/3 და გააჩერეთ მთელი ღამე. კენკრა გამოუშვებს წვენს.
  2. დილით წვენი გადაასხით ქვაბში, აადუღეთ და დაამატეთ დარჩენილი შაქარი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. შიგადაშიგ მოურიეთ ხოლმე. შაქარი უნდა გადნეს. წარმოქმნილი ქაფი მოხადეთ.
  3. როგორც კი ქაფი შეწყვეტს აქტიურ წარმოქმნას, გადმოდგით ცეცხლიდან. სიროფი ოდნავ უნდა გაგრილდეს.
  4. გაგრილებული სიროფი დაასხით ჟოლოს და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ადუღეთ 5-7 წუთი.
  5. მზა მურაბა გადაიტანეთ გასტერილებულ ქილებში და დაახურეთ გასტერილებული ხუფები.

გემრიელად მიირთვით!