ეს ვენური ღვეზელის რეცეპტია. გამოდის არნახულად ნაზი, გემრიელი და არომატული

შემოგთავაზებთ მოსამზადებლად უმარტივესი, უგემრიელესი და საოცრად არომატული ვენური ღვეზელის რეცეპტს. დესერტს განუმეორებელ არომატს მატებს ალუბალი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ გაყინულიც). ალუბალი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ თქვენთვის სასურველი ხილით.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 200 გრ
  • შაქარი 140 გრ
  • კარაქი 180 გრ
  • კვერცხი 4 ცალი
  • გამაფხვიერებელი 10 გრ
  • მწიკვი მარილი
  • მწიკვი ვანილი
  • ალუბალი 400 გრ
  • შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

  1. დარბილებულ კარაქს დაამატეთ შაქარი და ათქვიფეთ.
  2. სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხები.
  3. შემდეგ ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ ფქვილი, მწიკვი მარილი, ვანილი და გამაფხვიერებელი.
  4. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მომზადებული ცომი თანაბრად გაანაწილეთ. ცომზე მოაწყვეთ ალუბალი.
  5. ღუმელი გააცხელეთ 170 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 50-60 წუთი.

ღვეზელს გაგრილების შემდეგ მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი და გემრიელად მიირთვით!