როგორ მოვამზადოთ მანდარინის ლახათ-ლუხუმი – ნამდვილი თურქული რეცეპტი

ვის არ უყვარს ლახათ-ლუხუმი! როდესაც პირველად სინჯავ აღმოსავლურ ტკბილეულს, წარმოუდგენელი გეჩვენება, როგორც ათას ერთი ღამე: ტკბილი, ფერადი, მრავალი დანამატით. და როდესაც კარგად გასინჯავთ, იცით, რომ შეყვარებული ხართ. არ არის აუცილებელი მაღაზიაში შეიძინოთ. მისი მომზადება არც თუ ისე რთულია, შეგიძლიათ თავად სცადოთ.

ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ თურქეთის სიამოვნება მხოლოდ 4 ინგრედიენტით. გამოდის ასჯერ გემრიელი, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი.

მასალები:

  • 400 მლ ახლად გამოწურული მანდარინის წვენი
  • 3 ს.კ. შაქარი
  • 3 ს.კ. სახამებელი
  • 1 ს.კ. კარაქი
  • ქოქოსის ფანტელები დეკორაციისთვის

მომზადება:

1. 400 მლ მანდარინის წვენს მოაშორეთ თესლი და რბილობი.

2. ჩაასხით წვენი თასში, დაამატეთ სახამებელი, შაქარი და საფუძვლიანად აურიეთ.

3. განათავსეთ ცეცხლზე და დაელოდეთ ადუღებას, მუდმივად ურიეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და უნდა მიიღოთ საშუალო სისქის ჯემი.

4. გადმოდგოთ ნარევი ცეცხლისგან, დაამატეთ გამდნარი კარაქი და კარგად გაასქელეთ.

5. აიღეთ ფორმები და შეავსეთ მანდარინის მასით. შედგით მაცივარში, რათა გამაგრდეს. სასურველია მთელი ღამე გააჩეროთ.

6. ფრთხილად ამოიღეთ ფორმებიდან და დაჭერით სასურველი ფორმის და ზომის ნაჭრებათ. გააფორმეთ ქოქოსით.

7. შინ მომზადებული ლახათ-ლუხუმი ყოველგვარი დანამატებისა და საღებავების გარეშე მზადაა!

ეს თურქული დესერტი გულგრილს ნამდვილად არავის დატოვებთ! განსაკუთრებით ბავშვები იქნებიან აღფრთოვანებულები. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც.