როგორ მოვამზადოთ გოგრის პეროგი, რომელიც არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ სასარგებლოცაა

დიდი პოპულარობით სარგებლობს გოგრით მომზადებული კერძები: წვნიანი, გოგრა ბრინჯითა და თაფლით შეზავებული, გოგრა რძით და უამრავი სხვა. ამჯერად, შემოგთვაზებთ ფუმფულა, ჰაეროვანი და საოცრად არომატული გოგრის პეროგის რეცეპტს.

გოგრის პეროგის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • გოგრა 400 გრ
  • კვერცხი 4 ცალი
  • მანის ბურღული 80 გრ
  • ფორთოხლის ცედრა 1 ჩ. კ.
  • დარიჩინი

მომზადების წესი:

  1. პირველ რიგში, მანის ბურღული მოხალეთ ისე, რომ ოქროსფერი გახდეს.
  2. გოგრა მოხარშეთ, კუბიკებად დაჭერით და დააბლენდერეთ.
  3. მიღებული მასა დადგით დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ და სათითაოდ დაამატეთ კვერცხები და მოხალული მანი. ადუღეთ 5 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ფორთოხლის ცედრა და დარიჩინი.
  4. თუ გოგრის სიტკბო არ გაკმაყოფილებთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა თაფლი.
  5. საცხობ ფორმას მოაყარეთ დაფქვილი შვრია და დაიტანეთ მომზადებული მასა.
  6. გამოაცხვეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. მოსამზადებლად დასჭირდება 20 წუთი. ფორმიდან გაციების შემდეგ ამოიღეთ.

თუ გსურთ, ზემოდან იოგურტი გადაუსვით და გემრიელად მიირთვით.