შემოგთავაზებთ ფენოვანი ცომის რეცეპტს, რომელიც შეგიძლიათ ნებისმიერი დესერტის მოსამზადებლად გამოიყენოთ. ფენოვანი ცომის მომზადება ყოველგვარი ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე შეგიძლიათ. არ გჭირდებათ ცომის რამდენჯერემე გაბრტყელება, გადაკეცვა-გადმოკეცვა.
ფენოვანი ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- 1 კგ ფქვილი
- 800 გრ კარაქი
- 2 კვერცხი
- 1 ჩ. კ. მარილი
- 2 ს. კ. ძმარი
- 350 მლ ცივი წყალი
მომზადების წესი:
- გაცრილი ფქვილი ჩაყარეთ თასში. იმავე თასში ჩახეხეთ კარაქი. კარაქის გახეხვა რომ უფრო გაგიადვილდეთ, სახეხს ფქვილი დააყერეთ ხოლმე.
- თასში ნიჩაბით აურიეთ მარილი ძმარი და კვერცხი. შემდეგ დაამატეთ ცივი წყალი და აურიეთ ერთგავროვანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ნარევი ნელ-ნელა დაამატეთ ფქვილისა და კარაქის მასას და ხელით მოზილეთ ცომი.
- მზა ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად, შეფუთეთ საკვების ცელოფანით და 2 საათით შედეთ მაცივარში.
ფენოვანი ცომი შეგიძლიათ ნებისმიერი დესერტის ან კერძის მოსამზადებლად გამოიყენოთ.