შემოგთავაზებთ უნაზესი ცომით მომზადებული უგემრიელესი და ჰაეროვანი ორცხობილების რეცეპტს. შიგთავსად გამოიყენეთ თქვენთვის სასურველი ხილფაფა. უგემრიელესი გამოდის გატარებული ნიგვზითა და შაქრით.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- კარაქი 125 გრ
- არაჟანი 125 გრ
- შაქარი 1 ს. კ.
- ფქვილი 250 გრ
- ვანილის შაქარი 10 გრ
- გამაფხვიერებელი ჩაის კოვზამდე
- 1 ცალი ფორთოხლის ცედრა
- შაქრის ფხვნილი
- ხილფაფა 200 გრ
მომზადების წესი:
- საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.
- დარბილებულ კარაქს დაამატეთ შაქარი, ვანილის შაქარი, ფორთოხლის ცედრა, არაჟანი და ათქვიფეთ.
- ნაწილ-ნაწილ შეაზილეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
- მზა ცომი გაყავით 2 ნაწილად. თითოეულ ნაწილს შემოახვიეთ საკვების ცელოფანი და ნახევარი საათით შედეთ მაცივარში.
- ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომის ერთი ნაწილი და დაჭერით 6-8 სმ სიგანის გრძივ ზოლებად. თითოეულ ნაწილის კიდეზე, სიგრძეზე, წაუსვით თქვენთვის სასურველი ხილფაფა და რულეტივით გადაახვიეთ. შემდეგ დაჭერით და მზა ორცხობილები გაანაწილეთ საცხობ ფორმაზე.
- შემდეგ გააბრტყელეთ მეორე ნაწილი და მოამზადეთ იმავე წესის მიხედვით. შეგიძლიათ შეცვალოთ შიგთავსი.
- ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 20 წუთი.
გაგრილებული ორცხობილები დაფარეთ შაქრის ფხვნილით და გემრიელად მიირთვით!