ჩვენ წარმოგიდგენთ ასაკის საწინააღმდეგო ტოპ 11 პროდუქტს:
კენკრა
– ჟოლო, მოცვი, მარწყვი.
– მდიდარია ანტიოქსიდანტებით (ანთოციანინებით).
– შეინარჩუნებს უჯრედების ჯანმრთელობას და დაგიცავთ დაავადებსგან.
– კენკრა, განსაკუთრებით შავი ან ცისფერი, ტენიანობის საწინააღმდეგო საუკეთესო თვისებებს წარმოადგენს, რადგან მათ აქვთ ანტიოქსიდანტების ყველაზე მაღალი კონცენტრაცია.
ლობიო
– გულისთვის კარგია.
– უცხიმო ცილის შესანიშნავი წყაროა, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც ხორცს არ ჭამს.
მარცვლეული
– მდიდარია ბოჭკოებით, ვიტამინებით, მინერალებით და ანტიოქსიდანტებით.
– ამცირებს ასაკთან დაკავშირებულ დაავადებების რისკს, როგორიცაა გულ-სისხლძარღვთა დაავადება და კიბო.
ზეითუნის ზეთი
– მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და ანთების საწინააღმდეგო მონოშეჯერებული ცხიმებით.
– ანადგურებს კიბოს და ასაკთან დაკავშირებულ დაავადებებს.
პომიდორი
– შეიცავს ლიკოპენს, ანტიოქსიდანტურ ნაერთს, რომელიც ხელს უწყობს კანის ახალგაზრდული სტრუქტურის შენარჩუნებას.
– გამორიცხავს კიბოს გარკვეული ტიპების (განსაკუთრებით პროსტატის, ფილტვების და კუჭის კიბოს) და გულის დაავადებების რისკს.
თხილი
– შეიცავს ჯანსაღ ცხიმებს, ვიტამინებს და ცილებს, რომლებიც სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვებისთვის და ტვინის ჯანმრთელობისთვის.
– აქვს ნაერთების მაღალი შემცველობა, რომლებიც ხელს უწყობენ ანთებას.
თევზი
– თევზი უზრუნველყოფს ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც ორგანიზმში ანთების წინააღმდეგ ბრძოლას უწყობს ხელს.
– კვირაში რამდენჯერმე ორაგულის ჭამა ამცირებს ალცჰეიმერის დაავადებისა და ინსულტის რისკს.
კომბოსტო და ისპანახი
– შეიცავს სპეციალურ ფიტონ ნუტრიენტებს და ანტიოქსიდანტურ ნაერთებს, რომლებიც ხელს მზისგან გამოწვეული ზიანისგან იცავს.
– ასევე შეიცავს ბეტა-კაროტინს და ლუტეინს, ორ საკვებ ნივთიერებას, რომელიც იდეალურია კანის ელასტიურობის გასაუმჯობესებლად.
წითელი ყურძენი
– შეიცავს ანტიოქსიდანტს, რომელსაც ეწოდება რეზვერატროლი. მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიკოაგულანტი თვისებები.
– ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას.
მწვანე ჩაი
– შეიცავს ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერ ანტიოქსიდანტს (EGCG-ს).
– მწვანე ჩაის მოხმარება იწვევს ისეთი დაავადებების რისკის შემცირებას, როგორიცაა გულის დაავადება, კიბო და ალცჰეიმერი.
მუქი შოკოლადი
– დამტკიცებულია, რომ მუქი შოკოლადის გამოყენება კანს იცავს ულტრაიისფერი გამოსხივების მავნე ზემოქმედებისგან.
– მუქი შოკოლადის მოხმარებამ შეიძლება გაზარდოს კანში სისხლის მიმოქცევა და გააუმჯობესოს ტენიანობა.