ცენტრალური აზიის ტრადიციული სამზარეულო ყოველთვის სასიამოვნოა მისი პიკანტური გემოთი და ხორცის კერძების სიმდიდრით, იქნება ეს ქაბაბი თუ ჩებურეკი. ჩვენ შემოგთავაზებთ ამ უკანასკნელის რეცეპტს, მაგრამ უფრო საინტერესო გზით.
ჩვეულებრივ ცომს დაამატეთ კეფირი, მიიღებთ უფრო რბილ და მოქნილ ცომს, რომლის მომზადებაც ადვილია.
მასალები:
- ხორბლის ფქვილი 400 გ
- კეფირი 1 შეკვრა
- კვერცხი 1 ც
- საქონლის ხორცი 500 გ
- ხახვი 2 ც
- წყალი 5-6 ს.კ.
- მზესუმზირის ზეთი 100 მლ
მომზადება:
- ჩანგლით გახეხეთ კვერცხი და მოასხით კეფირი, ურიეთ მანამ, სანამ არ გახდება გლუვი მასა, დაამატეთ მარილი.
- დაამატეთ ფქვილი. როცა ცომი გაღვივდება მოათავსეთ ბრტყელ ზედაპირზე და გააბრტყელეთ.
- დაფარეთ ცომი ქსოვილით და დატოვეთ 20 წუთი.
- ამ დროს მოამზადეთ შიგთავსი: დაჭრილს ხახვს, წყალს, მარილს და პილპილს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხორცი. საქონლის ხორცი შეიძლება შეიცვალოს ნებისმიერი სხვა ხორცით, შეგიძლიათ შეურიოთ სხვადასხვა ხორცის ტიპი.
- ცომი გაყავით 12 ნაწილად, თითოეული ნაწილით მოამზადეთ ბურთულები. ცომის თითოეული ბურთი გადაიტანეთ ცომში, გამოიყენეთ მოძრავი ქინძისთავი ჩებურეკის კიდეების დასამაგრებლად, ისე რომ წვნიანი არ გამოვიდეს გარეთ.
- ტაფაზე დაასხით ზეთი და დადგით გაზზე საშუალო სითბოზე. შეწვით ორივე მხარეს სანამ ვარდებისფერ ფერს არ მიიღებს.
- მზა პროდუქტები მოათავსეთ ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი შეიწოვოს.
კარგი იქნება თუ მიირთმევთ ცხელს. თუ გაცივდება შეგიძლიათ გათბობა: პროდუქტები, კეფირის ცომის წყალობით, არ დაკარგავს სირბილეს. გემრიელად მიირთვით!