თუ არ გსმენიათ წყლის, სოდისა და ძმრის ნარევის საოცრების შესახებ, აუცილებლად წაიკითხეთ სტატია, რადგან შეიძლება ამ ინფორმაციამ ძალიან დაგაინტერესოთ.
ტრადიციულად სოდასა და ძმარს ხშირად იყენებენ სამკურნალო და კოსმეტიკური პროცედურებისთვის. ეს ორი პროდუქტი ძალიან ეფექტური, იაფი და პოპულარული საშუალებაა.
მოგითხრობთ იმის შესახებ, თუ რატომ ითვლება ეს კომბინაცია ძლიერ სამედიცინო საშუალებად ყველა ტიპის დაავადებისთვის და საუკეთესო დამხმარედ თქვენი იდიალური წონის შესანარჩუნებლლად.
რატომ ვურევთ ძმარს სოდას?
ამ ორ პროდუქტს საპირისპირო თვისებები აქვს. სოდა ტუტეა, ხოლო ძმარი მჟავა. რაც იმის საშუალებას გვაძლევს, რომ გამოვიყენოთ ერთად და ზიანი არ მივაყენოთ ჩვენს ორგანიზმს.
ბევრი ადამიანი იყენებს სოდას კუჭის მჟავიანობის წინააღმდეგ, მაგრამ მისი ხანგრძლლივად გამოყენება ჯანმრთელობისთვის საზიანოა. გირჩევთ, რომ დაუმატოთ სოდას ძმარი.
ვაშლის ძმარის თვისებები
ვაშლის ძმარი საუეთესო სამკურნაო პროდუქტია. ის წმენდს და აღადგენს ორგანიზმს, შეიცავს A და B ვიტამინებს, შეუცვლელ ცხიმოვან მჟავებს, ფერმენტებს და სვადასხვა მინერალებს, როგორიცაა კალიუმი, მაგნიუმი, კალცი, ფოსფორი, რკინა, გოგირდი, თუთია და ბევრ სხვას.
ვაშლის ძმარის ველაზე მთავარი თვისებები
- ის შიცავს გოგირდს, რომლის საშუალებით ორგანიზმს ათავისუფებს ტოქსინებისგან. ასევე მოქმედებს ღვიძლზე და ეხმარება ცხიმების უკეთ ათვისებაში.
- ხელს უშლის შარდის ბუშტის ინფექციებს და ეხმარება თირკმელებს, ხელს უწყობს საშარდე გზების სისფთავესა და შარდის მჟავიანობას.
- ზრდის მეტაბოლიზმს, წვავს ზედმეტ ცხიმს, რაც გეხმარება გახდომაში.
- არის კარგი შარდმდენი საშუალება და ორგანიზმს ათავისუფლებს ზედმეტი სითხისგან.
- ხელს უშლის თვალების სიმშრალეს ვიტამინ A- ს შემცველობის წყალობით.
- აუმჯობესებს საჭმლის მონელების პროცესს, რადგან მდიდარია ფერმენტებით, რაც ძალიან კარგია მეტეორიზმისთვის, მჟავიანობისთვის და ა. შ.
- ებრძვის ყაზბობას.
- აქრობს ღრძილების ანთებას.
- გაციებისა და სინუსიტის დროს აღმოფხვრის ლორწო.ს
- აწესრიგებს ქოლესტერინის, ტრიგლიცერიდებისა და შარდმჟავას დონეს.
- ხსნის ხველასა და ყელის ტკივილს.
- აუმჯობესებს თმებისა და კანის მდგომარეობას.
- აუმჯობესებს კბილების მდგომარეობას და იცავს მას კარიესისგან.
- ებრძვის მომატებულ კუჭის მჟავიანობას და ხსნის მას. იგი ასევე კურნავს კუჭის წყლულებს, რომლებიც იქმნება ჭარბი მჟავიანობის დროს.
მომზადების წესი:
- 1 ჭიქა თბილი ან ცხელი წყალი (ცივი წყალი მავნებელია ღვიძლისთვის)
- 1 ს. კ. ორგანული ვაშლის ძმარი
- მწიკვი საჭმლის სოდა
მიღების წესი:
თქვენ შგიძლიათ დღეში დალიოთ 1- დან 3 ჭიქამდე ჭამამდე ერთი საათით ადრე. თუ თქვენ მის მიღებას რეგულარულად გადაწყვეტთ, მაშინ შემოიფარგლეთ 1 ჭიქით და მიირთვით საუზმემდე 1 საათით ადრე.
გისურვებთ ჯანმრთელობას.