პიტნიანი შაქარი ზამთარში შესანახად. რატომ არის კონსერვი შეუდარებელი ხმელ პიტნასთან ერთად

პიტნა ლიმონათებში სასურველი ინგრედიენტი და დამამშვიდებელი საშუალებების კარგი ალტერნატივაა. ამ ბალახის სასარგებლო თვისებები უძველესი დროიდან ცნობილია. თუ ნაკვეთზე პიტნა იზრდება, მას აუცილებლად ზამთრისთვის ახმობენ, რომ ცივ ამინდში ჩაი დალიონ.

სუფთა სახით ხმელი პიტნა ვერ ახერხებს ისეთი ჯანსაღი სუნის შენარჩუნებას, როგორიც ახალ პიტნას აქვს. არომატის და გემოს ნაწილი მაინც ორთქლდება.

პიტნიანი შაქარი

პიტნიან შაქართან ერთად დილით ჩაის დალევა განსაკუთრებული რიტუალი ხდება: შენობაში ჯანსაღი პიტნის არომატი ვრცელდება, ხოლო საუბარი უფრო სულიერი ხდება. არომატული დანამატის გამოყენება ტკბილ ნამცხვრებში, ფინჯან ჩაისთან ან ყავასთან ერთად გონივრული იქნება. დღეს გიამბობთ, თუ როგორ მოამზადოთ არომატული პიტნის ჩაი ზამთარში შესანახად.

ინგრედიენტები:

  • 200 გრ შაქარი
  • 50 გრ პიტნა

მომზადება:

1. პიტნა ცივ წყალში კარგად გარეცხეთ. სჯობს ღრმა თასში წყალი ააგროვოთ და წყალი რამდენჯერმე გაავლოთ. ახალი, კარგი ფოთლები აარჩიეთ. თუ დამჭკნარი ფოთოლი შეგხვდებათ, შაქარი სწრაფად გაფუჭდება.

2. პიტნა პირსახოცზე გააშრეთ, ფოთლები სრულად მშრალი უნდა იყოს.

3. პიტნის ფოთლები ბლენდერში დააქუცმაცეთ.

4. პიტნას 100 გრ შაქარი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კიდევ ერთხელ დააბლენდერეთ.

5. პიტნიანი შაქარი თასში გადაიტანეთ და დარჩენილი შაქარი დაუმატეთ. კოვზით აურიეთ.

6. შაქარი რომ არ გაფუჭდეს, ქილა სოდით კარგად უნდა გარეცხოთ და გააშროთ. დაზღვევის მიზნით შეგიძლიათ კიდევ ერთხელ სტერილიზაცია გაუკეთოთ.

7. შაქარი ქილაში ჩაყარეთ, კოვზით კარგად ჩატუმბეთ.

8. მიღებული პიტნიანი შაქარი ჰერმენტულად დახურულ ქილაში, მშრალ ადგილას შეინახეთ.

აი, ასე მზადდება პიტნიანი შაქარი სულ რაღაც 10 წუთში. გახსოვდეთ, რომ შაქრის და ტკბილი ნამცხვრების ხშირად მიღება საზიანოა. აი, პიტნა ტკბილეულის მოყვარულების მადას დააქვეითებს. თუ მაღაზიაში ნაყიდი ჩაი მოგბეზრდათ, სასარგებლო ბალახების ჩაი თქვენს რუტინაში მრავალფეროვნებას შემოიტანს და ორგანიზმს გააჯანსაღებს. სხვათა შორის, მცენარე შეგიძლიათ შეძენილ ჩაის დაუმატოთ, ასე ჩაის გამო გაუმჯობესდება.