უწინ საწოლიდან წამოდგომაც კი მიჭირდა. ახლა უკვე 50 წლის ვარ და თავს კარგად ვგრძნობ

1216

50 წლის ვარ, დაახლოებით 10 წლის წინ ისე მტკიოდა ფეხები, რომ ადგომაც კი მიჭირდა, ახლა ისე ვშრომობ, როგორც ახალგაზრდობაში.

მსურს, ჩემი გამოცდილება გავუზიარო იმ ადამიანებს, ვისაც ფეხები სტკივა. ფეხები ჩვენი მთავარი მამოძრებელი ძალაა და თუ გაწუხებს ფეხები, მაშინ ადამიანი არ ხარ სრულფასოვანი.

10 წლის წინ დამეწყო ფეხების საშინელი ტკივილი, რომელიც იმდენად გაუსაძლისი იყო, რომ ფეხის თითებიდან დაწყებული ტერფი, ქუსლი, წვივი ყველგან გადაცემდა ტკივილს. ყველა ღონეს ვხმარობდი, რათა დავბრუნებოდი ნორმალურ ცხოვრებას, მაგრამ ამაოდ.

ჯოჯხეთური ტკივილი ფეხზე ადგომის საშუალებასაც არ მაძლევდა. ცოტა ხნით რომ მაინც დამძინებოდა, ვსვამდი ძილის წამლებს. მეგობარმა ჩემს ტანჯვას რომ უყურა მირჩია, რეგულარულად დამესხა ფეხებზე ცივ წყალი. ამ პროცედურის  შემდეგ 5-10 წუთი მიყოჩდებოდა, მაგრამ შემდეგ ისევ გაუსაძლისი ტკივილი მეწყებოდა.

საბედნიეროდ, ერთმა კეთილმა მოხუცმა კაცმა ჩემი ტანჯვა რომ დაინახა, მირჩია, ფეხები ყოველ საღამოს ჩამეყო რძის შრატში.

ისეთი დათრგუნული ვიყავი, ვისაც რა უნდა ერჩია, ყველაფერს ვაკეთებდი. იმავე საღამოს გავაცხელე შრატი იმ ტემპერეტურამდე, რომელსაც გავუძლებდი, შემდეგ ჩავყავი ფეხები და გაციებემდე დავაყოვნე, ჩავიცვი წინდები და დავწექი. არ დაიჯერებთ, მაგრამ მტანჯველი თვეების შემდეგ, პირველად მეძინა მთელი ღამე მშვიდად, როგორც მკვდარს.

პროცედურა გავიმეორე კიდევ სამჯერ და იმ სატანჯველის შესახებ საერთოდ დამავიწყდა.

ჩემდა გასაოცრად, ამ მეთოდმა ზიანი არ მიაყენა ჩემს მეორე დაავადებას, რომელსაც ვენების ვარიკოზული გაგანიერება ჰქვია.

გირჩევთ, ვისაც მსგავსი პრობლემა გაწუხებთ, გამოიყენოთ შრატი. რძის ეს ნაწარმი ჩემს ფისოსაც კი დაეხმარა, როცა მას თათი შეუშუპდა. მოვუმზადე შრატის აბაზანა და ერთი პროცედურის შემდეგ უკვე დარბოდა.

რძის შრატი უნიკალური ტუტე პროდუქტი მსოფლიოში, რომელის შემადგენლობაში შედის რძის ყველა სასარგებლო თვისება.

შრატის მომზადება შესაძლებელია თუ შინაურ პირობებში მოამზადებთ ხაჭოს, რომელიც აგრეთვე მიეკუთნება ტუტე პროდუქტთა ჩამონათვალს.

შემოგთავაზებთ უმარტივეს რეცეპტს თუ როგორ მოვამზადოთ საშინაო პირობებში ხაჭოს. 1-2 ლ აჭრილი რძე დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და 1-2 საათი ვადუღოთ. შემდეგ ხაჭო ცალკე გამოვყოთ და შრატი ცალკე.

შეგახსენებთ, რომ მოზადებიდან 5 საათის განმავლობაში ინარჩუნებენ ტუტე რეაქციას.

შრატის დალევაც შეგიძლიათ, მხოლოდ ნუ დაამატებთ შაქარს, აგრეთვე შეგიძლიათ გამოიყენოთ პურის მოსამზადებლად, გამოაცხოთ ბლინები და ბევრი სხვა ნუგბარ-ნუგბარი ნაცხობი.

გაითვალისწინეთ მოცემული რჩევები და იზრუნეთ თქვენს ჯანმრთელობაზე.