როგორ მოვამზადოთ ქადა კეფირით, რომელიც პირში მოხვედრისთანავე დნება

0
1036

ქადა აღმოსავლური ტკბილეულია. ყველაზე ცნობილი სომხური ტკბილეულია, რომელიც დაუჯერებლად გემრიელია.

სტატიაში შემოგთავაზებთ უგემრიელესი ქადების რეცეპტს, რომელთაც ტკბილი შიგთავსი აქვთ.

საჭირო ინგრედიენტები ცომისთვის:

  • ფქვილი 850 გრ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • კეფირი 300 მლ
  • სოდა 5 გრ
  • მარგანინი 320 გრ

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის:

  • შაქარი 300 გრ
  • კარაქი 0,3 კგ
  • ვანილი 3 გრ

მომზადებისა და გამოყენების წესები:

  1. თასში მოათავსეთ ფქვილი, მარილი, კარაქი, სოდა, მარგანინი, კვერცხი და მოზილეთ რბილი ცომი. მიღებული მასა გაყვით 3 ნაწილად, გადააფარეთ ტილო და შედეთ მაცივარში.
  2. მოვამზადოთ შიგთავსი. დარბირებულ კარაქს დააყარეთ შაქარი, დაამატეთ ფქვილი და კარგად აურიეთ, მიიღებთ ფხვიერ მასას. მიღებული მასა გაყავით სამ ნაწილად. ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან.თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ, ფენაზე დაიტანეთ შიგთავსი, თანაბრად გაანაწილეთ და რულეტივით გადაახვიეთ, ჩანგლით დაზოლეთ და რომბებეად დაჭერით.
  3. საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, დააწყვეთეთ ქადები და გამოაცხვეთ 175 გრადუს ტემპერატურაზე.

მოამზადეთ უგემრიელესი ქადები და კიდევ ერთხელ გააბედნიერეთ თქვენი უსაყვარლესი ადამიანები.