ხორცის პეროგრი ფარშით. ბოლო დროის ფავორიტი კერძი ჩემს ოჯახში

შემოგთავაზებთ საოცრად გემრიელი, ნოყიერი, მადის აღმძვრელი ხორცის ღვეზელის რეცეპტს, რომელიც ცხელ-ცხელი უნდა მიირთვათ და ისიამოვნოთ.

ღვეზელის ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 150 გრ
  • არჟანი 200 გრ
  • საფუარი 1 ჩ. კ.
  • კვერცხი 3 ცალი
  • მარილი ½ ჩ. კ.

შიგთავსისთვის საჭირო ინგრედიენტები:

  • გატარებული ხორცი 500 გრ
  • ხახვი (საშუალო) 2 ცალი
  • ოხრახუში ნახევარი კონა
  • მაგარი ყველი 150 გრ
  • მარილი და სანელებლები გემოვნებით
  • სეზამის მარცვლები ზემოდან მოსაყრელად

მომზადების წესი:

  1. აიღეთ ღრმა თასი და ათქვიფეთ კვერცხი, შეურიეთ არაჟანი, საფუარი, მარილი, ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
  2. ხორცი შეწვით ზეთში ან კარაქში, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მარილი, სანელებლები (შავ პილპილი, ხმელ ქინძი).
  3. საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი და დაიტანეთ ცომის ნაწილი. შემდეგ თანაბრად გაანაწილეთ მომზადებული შიგთავსი, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და გახეხილი ყველი. ზემოდან გადააფარეთ ცომის დარჩენილი ნაწილი და მოაყარეთ სეზამის მარცვლები.
  4. გამოაცხვეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე 30-35 წუთის განმავლობაში.

მოამზადეთ უგემრიელესი ღვეზელი და კიდევ ერთხელ გააოცეთ ადამიანები თქვენი კულინარიული შესაძლებლობებით.