კომფორტი, ეს არის სითბო სახლში, ჩაი და გოგრის სურნელოვანი ნამცხვარი. წვიმიანი სეზონიც კი გაცილებით გაბრწყინდება, თუ სახლში უგემრიელესი სუნები იტრიალებს. დღეს გაგიზიარებთ გოგრის ნამცხვრის რეცეპტს, რომელსაც ხრაშუნა ქერქი აქვს და სულ რაღაც, ნახევარ საათში მზადდება.
რეცეპტი იდეალური იქნება როგორც ნებისმიერ დღესასწაულზე, ისე მარხვის დროს, რადგან მას კვერცხი და კარაქი არ აქვს. მინიმუმ, სამი მარტივი და სწრაფი რეცეპტი არსებობს. გოგრის ნამცხვრები მეოთხეა ამ გემრიელი ნამცხვრების ჩამონათვალში, რომელიც შეგიძლიათ ყოველდღე მიირთვათ.
მასალები:
- 250 გ გოგრა
- 100 გ შაქარი
- 300 გ ფქვილი
- 50 გ ქიშმიში
- 50 გ ნიგოზი
- 100 მლ მცენარეული ზეთი
- 1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი
- 1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
- 1 ჩ.კ. დარიჩინი
მომზადება:
1. გემრიელი გოგრის ნამცხვრები მზადდება გოგრის პიურესგან. გოგრა დაჭერით პატარა ნაჭრებად ისე, რომ სწრაფად მოიხარშოს.
2. ჩაყარეთ გოგრა და ხარშეთ პატარა თასში მანამ, სანამ არ დარბილდება, დაახლოებით 20 წუთი.
3. როდესაც გოგრა მოიხარშება, გახეხეთ პიურეს მსგავსად. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი.
4. მოაყარეთ შაქარი, მცენარეული ზეთი და ურიეთ მანამ, სანამ არ გახდება გლუვი.
5. წვრილად დაჭერით ქიშმიში და თხილი. შემდეგ შეურიეთ გოგრის პიურეს.
6. აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და თანდათანობით დაამატეთ გოგრის ნარევი. უნდა მიიღოთ რბილი ცომი. შეიძლება დაჭირდეს ფქვილის დამატება. მთავარი ის არის, რომ ცომმა თავისი ფორმა მიიღოს.
7. ცალკე თასში აურიეთ შაქარი და დარიჩინი.
8. ცომისგან გააკეთეთ კაკლის ზომის ბურთულები და ოდნავ დააბრტყელეთ. ამოავლეთ ცომის ბურთულები შაქარში და დარიჩინში და მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
9. გამოაცხვეთ ნამცხვრები ღუმელში, წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე, 30 წუთის განმავლობაში.
აუცილებლად სცადეთ მისი მომზადება და გაუზაირეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც.