შემოგთავაზებთ გემრიელი და ჰაეროვანი დესერტის რეცეპტს, რომელიც მოსამზადებლად ხორბლის ფქვილთან ერთად დაგჭირდებათ სიმინდის ფქვილიც. ფუმფულა უკრემო ნამცხვარი ჩაისთან ძალიან გემრიელია.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:
- ფქვილი150 გრ
- სიმინდის ფქვილი 230-250 გრ
- გამაფხვიერებელი ან სოდა 1 ჩ. კ.
- მარილი მწიკვი
- კარაქი 100 გრ
- შაქარი 150-200 გრ
- კვერცხი 2 ცალი
- ნაღები ან რძე 200 მლ
- ვანილი
მომზადების წესი:
- პირველ რიგში, აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ხორბლის ფქვილი, სიმინდის ფქვილი, მარილი, სოდა, ვანილი.
- ცალკე თასში გათეთრებამდე ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაამატეთ გამდნარი კარაქი, ნაღები.
- შემდეგ დაამატეთ ფქვილიანი მასა და კიდევ ერთხელ აურიეთ. ცომი გამოგივათ თხელი.
- საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, დაასხით ცომი და თანაბრად გაანაწილეთ. ღუმელი გააცხალეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 35-40 წუთი.
ოქროსფრად დაბრაწულ ფუმფულა ბისკვიტს გაგრილების შემდეგ მოაფრქვიეთ შაქრის ფხვნილი. გემრიელად მიირთვით!