ხორცის არნახულად გემრიელი რეცეპტი, რომელიც დაგემოვნებისთანავე შეგიყვარდებათ

0
113

შემოგთავაზებთ ხორცის საოცრად გემრიელი პეროგის რეცეპტს, რომლის მომაჯადოებელ არომატს ვერავინ გაუძლებს.

ხორცის პეროგის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ღორის სუკი 650 გრ
  • ლორი (უცხიმო) 5 ნაჭერი
  • ხახვი 1 თავი (დიდი)
  • ფენოვანი ცომი 450 გრ
  • კარაქი 20 გრ
  • პარმეზანი 100 გრ
  • ნიორი 2 კბილი
  • 1 ცალი კვერცხის გული

მომზადების წესი:

  1. ღორის სუკს მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი. ხახვი წვრილად დაჭერით. ნივრის კბილებიც დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად.
  2. ღორის ხორცი დადეთ წინასწარ გაცხელებულ ტაფაზე და 5-5  წუთით შეწვით ორივე გვერდი. კარგი იქნება თუ არომატისთვის ტაფაზე დადებთ როზმარინს (მხოლოდ 1 ღერი). შემდეგ ხორცი გადმოიტანეთ ლანგარზე.
  3. როზმარინი ტაფიდან არ აიღოთ, დაამატეთ კარაქი, ხახვი და შეწვით, სანამ ხახვი ღია ოქროსფერი არ გახდება. შემდეგ დაამატეთ ნიორი. დაასხით 1 ჩ. კ. წყალი და სითხის აორთქლებამდე თუშეთ დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ როზმარინის ღერი ამოიღეთ.
  4. ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე, მიეცით ოთკუთხედის ფორმა.    მიჰყევით რეცეპტს და მოცემული თანმიმდევრობით დააწყვეთ ინგრედიენტები.
  5. ცომის ნაპირიდან, დაახლოებით 8-10 სანტიმეტრში, სიგრძეზე დააწყვეთ ლორის ნაჭრები, ზემოადან მოაყარეთ გახეხილი ყველი (პარმეზანი), შემდეგ მოთუშული ხახვი, ღორის სუკი, ისევ გახეხილი ყველი და ცომი რულეტივით გადაახვიეთ.
  6. კიდეები მჭიდროდ შეაერთეთ. შემდეგ რულეტი პერგამენტის ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ და  ზემოდან გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული. გამოაცხვეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე 40-45 წუთის განმავლობაში.

ხორცის უგემრიელესი ღვეზელი დაჭერით და ცხელ-ცხელი დააგემოვნეთ. დამერწმუნეთ, რომ ამ საოცარი პეროგით ყველას აღფრთოვანებას გამოიწვევთ.