საფუვრის რბილი და გემრიელი ცომი, რომელიც ინახება დიდხანს. საჭირო მომენტში ყოველთვის ხელთ გექნებათ

შემოგთავაზებთ რბილი და გემრიელი ცომის რეცეპტს, რომელიც შეგიძლიათ რამდენიმე დღით მაცივარში შეინახოთ და ახალი არომატული ნამცხვრების მოსამზადებლად ყოველთვის ხელთ გქონდეთ მზა ცომი.

ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • 350 მლ რძე
  • 2 კვერცხი
  • 2 ს. კ. შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 30 გრ საფუარი
  • 100 გრ კარაქი
  • 700-750 გრ ფქვილი

მომზადების წესი:

  1. საფუარი თბილ რძეში გახსენით.
  2. დაამატეთ გამდნარი კარაქი, შაქარი, მარილი, კვერცხი და ინგრედიენტები ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.
  3. ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი და მოზილეთ ფაფუკი ცომი.
  4. მზა ცომი ასაფუებლად სითბოში დააყოვნეთ.
  5. მას შემდეგ, რაც ცომი ამოვა, შეგიძლიათ დაიწყოთ მისგან სხვადასხვა სახის ცომეულის მომზადება.
  6. გამოცხობის წინ, ცომი ცოტა ხნით დაასვენეთ, ჩადეთ ცელოფანში და 2 საათით შედეთ მაცივარში.
  7. ასეთი ცომი შეგიძლიათ რამდენიმე დღით შეინახოთ მაცივარში.

თუ თქვენ ცომისგან ტკბილეულის მომზადება გაქვთ გადაწყვეტილი, მაშინ მომზადების პროცესში უფრო მეტი შაქრი დაამატეთ.