შამპინიონის ეს რეცეპტი კორეაში განსაკუთრებული პოპულარობით სარგებლობს. გემო, რომელიც დიდხანს მემახსოვრება

ამჯერად, შემოგთავაზებთ კორეული რეცეპტის მიხედვით მომზადებულ ქამა სოკოს. ცივი კერძი ძალიან გემრიელია და არომატული.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ქამა სოკო 400 გრ
  • ნიორი 4 კბილი
  • სეზამის მარცვლები 1,5 ჩ. კ.
  • ზეთი 50 მლ
  • ვაშლის ძმარი 3 ს. კ.
  • დაფქული ქინძი ¼ ჩ. კ.
  • სოიოს სოუსი 2 ს. კ.
  • ოხრახუში ნახევარი კონა
  • შავი პილპილის მარცვლები 6-7 ცალი
  • სურნელოვანი პილპილის მარცვლები 3 ცალი
  • დაფნის ფოთოლი 2 ცალი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კერძის პიკანტურობა შეიძლება დარეგულირდეს თქვენი გემოვნების მიხედვით. შეგიძლიათ ოხრახუში შეცვალოთ თქვენთვის სასურველი მწვანილით.
  2. ქამა სოკო აირჩიეთ პატარა ზომის და თეთრი ქუდებით.
  3. ოხრახუში და ნიორი წვრილად დაჭერით.
  4. თასში აურიეთ ზეთი, სოიოს სოუსი, ვაშლის ძმარი, სანელებლები, ოხრახუში და ნიორი.
  5. სეზამის მარცვლები მოხალეთ მშრალ ტაფაზე და დაამატეთ მომზადებულ მასას.
  6. სოკო მოხარშეთ მარილიან წყალში. ხარშეთ 15 წუთი. მზა სოკო გადმოიტანეთ თუშფალანგზე და გააგრილეთ.
  7. სოკო გადაიტანეთ მინის თასში, დაასხით მომზადებული მარინადი და აურიეთ.

თასს დაახურეთ ხუფი და შედეთ მაცივარში. გემრიელად შეზავებული ცივი საუზმეც მზად არის.