ხაჭოს ძალიან ნაზი და გემრიელი ნამცხვარი კონსერვირებული ატმით

შემოგთავაზებთ ხაჭოს უნაზესი და უგემრიელესი ღვეზელის რეცეპტს. დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ატამი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაკონსერვებულიც.

ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 200 გრ
  • კარაქი 100 გრ
  • შაქარი 100 გრ
  • კვერცხი 1 ცალი
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩ. კ.

გულსართის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიეტები:

  • ხაჭო 400 გრ
  • არაჟანი 200 გრ
  • შაქარი 120 გრ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • სახამებელი 2 ს. კ.
  • ნახევარი ლიმონის წვენი
  • ვანილი
  • ატამი

მომზადების წესი:

  1. დარბილებული კარაქი, შაქარი და კვერცხი ათქვიფეთ. ფქვილს დაამატეთ გამაფხვიერებელი და თითო კოვზობით შეაზილეთ კვერცხიან მასას, როცა მასა გასქელდება გააგრძელეთ ხელით ზელა. მიიღებთ სქელ და ელასტიურ ცომს.
  2. გამოსაცხობად დაგჭირდებათ 22 სმ დიამეტრის საცხობი ფორმა. ცომი გააბრტყელეთ საცხობი ფორმის ძირზე და 6-7 სმ-ით ამოიტანეთ კედლებზედაც. ფორმა 30 წუთით შედეთ მაცივარში.
  3. შიგთავსის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტები ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ფორმა გამოიღეთ მაცივრიდან და დაფარეთ გულსართით. ზემოდან დაადეთ ნახევარ-ნახევარი ატამი და ნაზად დააწექით.
  4. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 45-50 წუთი.

ღვეზელი გააგრილეთ და 1 საათით შედეთ მაცივარში, რადგან ხაჭოს გემო უკეთ ვლინდება გაციებულ ღვეზელში. გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!