ფხვიერი, რძიანი კორჟიკების მარტივი რეცეპტი. გემო, რომელიც ბავშვობას მახსენებს

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი, ფხვიერი, რძიანი კორჟიკის რეცეპტს. მოამზადეთ ეს გემრიელობა და გაიხსენეთ უდარდელი ბავშვობა.

ორცხობილების მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 750 გრ
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩ. კ.
  • სოდა ნახევარ ჩაის კოვზზე ცოტა მეტი
  • რძე 200 მლ
  • შაქარი 200 გრ
  • ვანილის შაქარი 1 შეფუთვა
  • კარაქი 150 გრ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

  1. შაქარს დაამატეთ ვანილის შაქარი და შეურიეთ დარბილებული კარაქი. შემდეგ შეათქვიფეთ კვერცხი და რძე.
  2. გაცრილ ფქვილს დაამატეთ გამაფხვიერებელი და ნელ-ნელა შეაზილეთ კარაქიან მასას. ცომი გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, გააბრტყელეთ 5-7 მმ სისქის ფენად, ამოჭერით მრგვალი ორცხობილები (მე ამოსაჭრელად ტარტალეტკის ფორმას ვიყენებ) და დააწყვეთ საცხობ ფორმაზე, რომელზედაც პერგამენტის ქაღალდი გაქვთ დაფენილი. აუცილებლად დაიცავით მანძილი.
  3. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 20-25 წუთი.

ოქროსფრად დაბრაწული ორცხობილები გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი. გემრიელად მიირთვით!