ცხარე აჯიკა ქლიავის ბაზაზე. ხორციან კერძებს კიდევ უფრო გემრიელსა და არომატულს გახდის

შემოგთავაზებთ ქლიავის ბაზაზე მომზადებული აჯიკის რეცეპტს. გემრიელი და არომატული აჯიკა ძალიან უხდება ხორციან კერძებს.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ქლიავი 2 კგ
  • ხახვი 3 თავი
  • ცხარე წიწაკა 1 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა (წითელი) 5 ცალი
  • ნიორი 4 კბილი
  • ძმარი 3 ს. კ.
  • შაქარი 2 ს. კ.
  • მარილი 1 ჩ. კ.

მომზადების წესი:

  1. ქლიავი გარეცხეთ და კურკა ამოაცალეთ.
  2. ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, თესლისგან გაასუფთავეთ და დაჭერით დიდ ნაჭრებად.
  3. ხახვი დაჭერით კუბიკებად. ცხარე წიწაკა გაასუფთავეთ თესლისგან.
  4. მზა ინგრედიენტები 2-ჯერ გაატარეთ. გასატარებლად გამოიყენეთ წვრილი ბადე.
  5. მიღებული მასა გადაიტანეთ სქელძირიან ქვაბში, დადგით საშუალოზე ოდნავ დაბალ ცეცხლზე. განუწყვეტლივ ურევთ, ადუღეთ 1 საათი.
  6. როდესაც მასა წვენს გამოუშვებს, შეაზავეთ მარილითა და შაქრით. შეგძლიათ მარილი და წიწაკა დაამატოთ ან დააკლოთ თქვენი სურვილის მიხედვით.
  7. ქილები და ხუფები გაასტერილეთ. ცხელი აჯიკა გადაიტანეთ ქილებში და დაახურეთ ხუფები.
  8. საოცრად არომატული აჯიკა ძალიან უხდება შემწვარ ხორცს და კარტოფილს, მაკარონს.

ცადეთ, მოამზადეთ აჯიკა ქლიავით და დარწმუნებული ვარ, რომ შემოთავაზებული რეცეპტი თქვენს კულინარიულ წიგნში სათანადო ადგილს დაიჭერს.

გემრიელად მიირთვით!