ბოსტნეულის უგემრიელესი ხიზილალა ბადრიჯნით, ვაშლით, პომიდვრითა და ბულგარული წიწაკით

0
299

შემოგთავაზებთ ბადრიჯნის, ვაშლის, პამიდვრისა და ბულგარული წიწაკის კომბინაციით მომზადებული ბოსტნეულის ხიზილალის რეცეპტს. მოცემული რეცეპტის მიხედვით, მომზადებულ კერძს სასიამოვნო და დახვეწილი გემო აქვს.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ბადრიჯანი 2 ცალი
  • პამიდორი 2 ცალი
  • ხახვი 2 თავი
  • ვაშლი 2 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
  • ზეთი 2 ს. კ.
  • კარაქი 2 ს. კ.
  • მარილი, შაქარი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ბადრიჯანი გაჭრით შუაში (სიგრძეზე) და დააწყვეთ საცხობ ფორმაზე. გაჭრილი ზედაპირი მოაქციეთ ზემოთ, მოასხით ზეთი და 15 წუთით შედეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე გაცხელებულ ღუმელში.
  2. ბადრიჯანი გააგრილეთ, ფრთხილად ამოიღეთ რბილობი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  3. ხახვი, პამიდორი, ბულგარული წიწაკა და ვაშლი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ ხახვი, წიწაკა, კარაქი და 4 წუთით დადგით საშუალო ცეცხლზე.
  4. დაამატეთ ბადრიჯანი, ვაშლი და თუშავთ კიდევ 4 წუთი. ბოლოს დაამატეთ პამიდორი თავის წვენთან ერთად და შეაზავეთ შაქრითა და მარილით. ცეცხლს დაუწიეთ, დაახურეთ თავსახური და ადუღეთ 15 წუთი. შიგადაშიგ მოურიეთ ხოლმე.

მოამზადეთ ბადრიჯნის ხიზილალა და გემრიელად მიირთვით!