ვაშლი ცომში – ნაზი და არომატული დესერტი დახვეწილი გემოთი და ვიზუალით

ვაშლი ცომში ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი, დახვეწილი და სასურველი დესერტია. დესერტი გამოდის ძალიან ნაზი, არომატული და ვიზუალურად ლამაზი.

მოამზადეთ ეს უჩვეულო დესერტი და ყველა გააოცეთ თქვენი კულინარიული ოსტატობით.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • კარაქი 130 გრ
  • 2 კვერცხის ცილა
  • შაქარი 70 გრ
  • არაჟანი ნებისმიერი ცხიმიანობის 130 გრ
  • ვაშლი საშუალო ზომის 6 ცალი
  • ფქვილი 200 გრ
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩ. კ.
  • ვანილის შაქარი 1 ჩ. კ.
  • შაქარი ამოსავლებად 50 გრ

მომზადების წესი:

  1. კვერცხის ცილა და გული გამოყავით ერთმანეთისგან. ცილა  ათქვიფეთ და გადადეთ გვერდზე.
  2. კარაქი გაადნეთ და გააგრილეთ, დაამატეთ არაჟანი, შაქარი, ვანილის შაქარი და კარგად აურიეთ.
  3. ფქვილი გაცერით, დაამატეთ გამაფხვიერებელი და ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ კარაქიან მასას.
  4. თავდაპირველად ცომს ამზადებთ კოვზით, შემდეგ  გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ზელა გააგრძელეთ ხელით. ცომი არ უნდა იყოს ძალიან რბილი და არ უნდა გეწებებოდეთ ხელებზე.
  5. მზა ცომს შემოახვიეთ საკვების ცელოფანი და ერთი საათით შედეთ მაცივარში.
  6. ვაშლი გათალეთ, გაჭერით შუაზე, მოასხით ლიმონის წვენი და ცოტა ხნით გააჩერეთ.
  7. ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან და გაყავით 12 თანაბარ ნაწილად. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ მრგვალ ფენად.
  8. ვაშლის თითოეული ნაწილი ამოავლეთ შაქარში, გაჭრილი მხრით დადეთ ცომის შუაგულში და გამოხელეთ მრგვალი ფუნთუშები.
  9. საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.
  10. ფუნთუშები ამოავლეთ ათქვეფილ ცილაში, მოაყარეთ შაქარი და დააწყვეთ საცხობ ფორმაზე.
  11. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 30 წუთი.

ოქროსფრად დაბრაწული ფუნთუშები დააწყვეთ ლანგარზე და ყველა გააოცეთ თქვენი ნამზადით. გემრიელად მიირთვით!