როგორ მოვამზადოთ ტორტი ,,სლავიანკა“. ვანილის კრემით გაჯერებული ეს ტორტი ნამდვილი საოცრებაა

453

,,სლავიანკა“ საოცრად გემრიელი ტორტია. ტორტს განსაკუთრებულს ხდის წარმოუდგენლად გემრიელი კრემი, რომლის მოსამზადებლად იყენებთ ვანილის ჰალვას.

ტორტი უმარტივესი მოსამზადებელია. ფუმფულა ბისკვიტს ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე ამზადებთ, ხოლო წარმოუდგენლად გემრიელ კრემს_ რამდენიმე წუთში.

ბისკვიტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 150 გრ
  • კვერცხი 6 ცალი
  • შაქარი 150 გრ

კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ჰალვა 80 გრ
  • შესქელებული რძე 170 გრ
  • კარაქი 280 გრ
  • შაქრის ფხვნილი 110 გრ
  • 1 კვერცხის გული
  • ვანილის შაქარი 1 ჩ. კ.

მომზადების წესი:

  1. კვერცხი და შაქარი 5-6 წუთის განმავლობაში ათქვიფეთ მიქსერის მაქსიმალურ სიჩქარეზე. შემდეგ შეაზილეთ გაცრილი ფქვილი და ცომი მზად არის.
  2. დაგჭირდებათ მართკუთხედი ფორმის საცხობი ფორმა. ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი და ცომი თანაბრად გაანაწილეთ.
  3. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 15-20 წუთი.
  4. ბისკვიტი გააგრილეთ და გაჭერით სამ თანაბარ ნაწილად. ნაპირები გაათანაბრეთ და ჩამონაჭრები დაფშხვენით.
  5. ამზადებთ კრემს: კარაქი კარგად ათქვიფეთ, დაამატეთ ჰალვა, კვერცხის გული, შესქელებული რძე, შაქრის ფხვნილი, ვანილის შაქარი და თქვეფთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
  6. მზა კრემი წაუსვით ფენებს. კრემი წაუსვით გვერდებზეც და  ზემოდან დაფარეთ ნაფხვენებით. ტორტი ცოტა ხნით შედეთ მაცივარში.

მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!