ხაჭოს ნამცხვარი, რომელსაც არ ჭირდება გამოცხობა. ძლიან ნაზი და გემრიელი გამოდის

856

შემოგთავაზებთ ძალიან მსუბუქი, ნაზი, ჰაეროვანი და უგემრიელესი დესერტის რეცეპტს. ატმისა და ხაჭოს  არომატების საოცარ კომბინაციას დიდხანს ვერ დაივიწყებთ.

მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით!

დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ხაჭო 300 გრ
  • შესქელებული რძე 120 გრ
  • ჟელატინი 15 გრ
  • ატამი 2 ცალი (აარჩიეთ ყვითელი და სურნელოვანი ატამი)

მომზადების წესი:

  1. ატამი გათალეთ და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
  2. ჟელატინს დაასხით 100 მლ ცივი წყალი და ცოტა ხანს გააჩერეთ. შედმეგ დადგით დაბალ ცეცხლზე, ურევთ განუწყვეტლივ და ადუღებამდე გადმოდგით ცეცხლიდან.
  3. ხაჭოს დაამატეთ შესქელებული რძე, გაგრილებული ჟელატინი და მიქსერის დაბალ სიჩქარეზე ათქვიფეთ 1 -2 წუთის განმავლობაში.
  4. ბოლოს დაამატეთ ატამი და ნაზად აურიეთ.
  5. კექსის საცხობ ფორმას წაუსვით ცოტა უსუნო ზეთი და მომზადებული მასა თანაბრად გაანაწილეთ. დესერტი რამდენიმე საათით შედეთ მაცივარში.

დესერტი ფორმიდან ლანგარზე გადმოიტანეთ. ჯერ დატკბით ვიზუალით, შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით!