ჟოლოს არომატი, ხაჭოს კრემი და ფენოვანი ცომი. ეს დესერტი ნამდვილი საოცრებაა, თანაც მზადდება იოლად

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი დესერტის რეცეპტს. ჟოლოს არომატი, ხაჭოს კრემი და ფენოვანი ცომი საოცარ კომბინაციას ქმნის. ,,თვალი სვამს და თვალი ჭამსო“_ ნათქვამია და პირველ ეფექტს ღვეზელის ვიზუალი მოახდენს, ხოლო დაგემოვნების შემდეგ აღფრთოვანდებით.

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფენოვანი ცომი 500 გრ
  • შაქარი ნახევარი ჭიქა
  •  ხაჭო 500 გრ
  • ნაღები 2 ს. კ.
  • ჟოლო 2 ჭიქა
  • შაქრის ფხვნილი ნახევარ ჩაის ჭიქაზე ცოტა მეტი

მომზადების წესი:

  1. ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ თხელ ოთხკუთხედ ფენად და გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე. ცომი ამოიტანეთ ფორმის კიდეებზე.
  2. ღუმელი გააცხელეთ 220 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 15 წუთი.
  3. ამზადებთ კრემს: ხაჭო, შაქარი და ნაღები ათქვიფეთ მიქსერის მაქსიმალურ სიჩქარეზე. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი ჰაეროვანი მასა.
  4. ამზადებთ ჟოლოს სიროფს: 1 ჭიქა ჟოლოს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილის ნახევარი, დადგით დაბალ ცეცხლზე და აადუღეთ. ადუღეთ 2 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
  5. გაგრილებულ ფენაზე თანაბრად გაანაწილეთ ხაჭოს კრემი. კრემზე დააწყვეთ დარჩენილი ჟოლო და ზემოდან ალაგ-ალაგ მოასხით მომზადებული სიროფი.
  6. ულამაზესი და უგემრიელესი ღვეზელი დაფარეთ დარჩენილი შაქრის ფხვნილით!

გემრიელად მიირთვით!