ნაზი და ტენიანი შოკოლადის ეს ნამცხვარი უმარტივესი მოსამზადებელია. ისეთი ნაზი გამოდის, პირში დნება

შემოგთავაზებთ შოკოლადის ძალიან გემრიელი, არომატული, სველი და ფუმფულა ღვეზელის რეცეპტს.

ინგრედიენტების ჩამონათვალში მითითებულია წითელი ღვინო. შავი ღვინო განაპირობებს სისველეს და განსაკუთრებულ არომატს.

დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • კარაქი 250 გრ
  • შაქარი 200 გრ
  • კვერცხი 4 ცალი
  • ფქვილი 190 გრ
  • წითელი ღვინო 125 გრ
  • შოკოლადი 50 გრ
  • კაკაო 2 ს. კ.
  • გამაფხვიერებელი 3 ჩ. კ.
  • მარილი მწიკვი

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და კაკაო.
  2. ცალკე თასში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქარი, უნდა მიიღოთ ჰაეროვანი მასა. შემდეგ სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი.
  3. კარაქიან მასას კოვზით შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტების ნარევი.
  4. შოკოლადი გაადნეთ ორთქლის აბაზანაზე და თბილ-თბილი  შეურიეთ ცომს.
  5. ბოლოს ნელ-ნელა შეურიეთ წითელი ღვინო.
  6. ცომი გამოდის ზომიერად სქელი და ჰაეროვანი.
  7. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მზა მასა თანაბრად გაანაწილეთ.
  8. ღუმელი გააცხელეთ 200 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 20-25 წუთი. აუცილებლად  შეამოწმეთ კბილის ჩხირით.
  9. შოკოლადის ღვეზელი ამოდის თანაბრად.
  10. ზემოდან დაფარეთ შაქრის ფხვნილით ან მინანქრით, მოხარშული შესქელებული რძით, გამდნარი შოკოლადით.

გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!