ებრძოლეთ დაბერებას – ასაკის საწინააღმდეგო ტოპ 11 პროდუქტი

ჩვენ წარმოგიდგენთ ასაკის საწინააღმდეგო ტოპ 11 პროდუქტს:

კენკრა

– ჟოლო, მოცვი, მარწყვი.

– მდიდარია ანტიოქსიდანტებით (ანთოციანინებით).

– შეინარჩუნებს უჯრედების ჯანმრთელობას და დაგიცავთ დაავადებსგან.

– კენკრა, განსაკუთრებით შავი ან ცისფერი, ტენიანობის საწინააღმდეგო საუკეთესო თვისებებს წარმოადგენს, რადგან მათ აქვთ ანტიოქსიდანტების ყველაზე მაღალი კონცენტრაცია.

ლობიო

– გულისთვის კარგია.

– უცხიმო ცილის შესანიშნავი წყაროა, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც ხორცს არ ჭამს.

მარცვლეული 

– მდიდარია ბოჭკოებით, ვიტამინებით, მინერალებით და ანტიოქსიდანტებით.

– ამცირებს ასაკთან დაკავშირებულ დაავადებების რისკს, როგორიცაა გულ-სისხლძარღვთა დაავადება და კიბო.

ზეითუნის ზეთი

– მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და ანთების საწინააღმდეგო მონოშეჯერებული ცხიმებით.

– ანადგურებს კიბოს და ასაკთან დაკავშირებულ დაავადებებს.

პომიდორი

– შეიცავს ლიკოპენს, ანტიოქსიდანტურ ნაერთს, რომელიც ხელს უწყობს კანის ახალგაზრდული სტრუქტურის შენარჩუნებას.

– გამორიცხავს კიბოს გარკვეული ტიპების (განსაკუთრებით პროსტატის, ფილტვების და კუჭის კიბოს) და გულის დაავადებების რისკს.

თხილი

– შეიცავს ჯანსაღ ცხიმებს, ვიტამინებს და ცილებს, რომლებიც სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვებისთვის და ტვინის ჯანმრთელობისთვის.

– აქვს ნაერთების მაღალი შემცველობა, რომლებიც ხელს უწყობენ ანთებას.

თევზი

– თევზი უზრუნველყოფს ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც ორგანიზმში ანთების წინააღმდეგ ბრძოლას უწყობს ხელს.

– კვირაში რამდენჯერმე ორაგულის ჭამა ამცირებს ალცჰეიმერის დაავადებისა და ინსულტის რისკს.

კომბოსტო და ისპანახი

– შეიცავს სპეციალურ ფიტონ ნუტრიენტებს და ანტიოქსიდანტურ ნაერთებს, რომლებიც ხელს მზისგან გამოწვეული ზიანისგან იცავს.

– ასევე შეიცავს ბეტა-კაროტინს და ლუტეინს, ორ საკვებ ნივთიერებას, რომელიც იდეალურია კანის ელასტიურობის გასაუმჯობესებლად.

წითელი ყურძენი

– შეიცავს ანტიოქსიდანტს, რომელსაც ეწოდება რეზვერატროლი. მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიკოაგულანტი თვისებები.

– ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას.

მწვანე ჩაი

– შეიცავს ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერ ანტიოქსიდანტს (EGCG-ს).

– მწვანე ჩაის მოხმარება იწვევს ისეთი დაავადებების რისკის შემცირებას, როგორიცაა გულის დაავადება, კიბო და ალცჰეიმერი.

მუქი შოკოლადი

– დამტკიცებულია, რომ მუქი შოკოლადის გამოყენება კანს იცავს ულტრაიისფერი გამოსხივების მავნე ზემოქმედებისგან.

– მუქი შოკოლადის მოხმარებამ შეიძლება გაზარდოს კანში სისხლის მიმოქცევა და გააუმჯობესოს ტენიანობა.