ხრაშუნა კიტრი სტერილიზაციისა და ძმრის გარეშე

შემოგთავაზებთ ხრაშუნა და არომატული კიტრის მწნილის რეცეპტს, რომელსაც არ სჭირდება სტერილიზაცია და ძმარი.

კიტრის მწნილის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები (გათვლილია 3 ლ ქილისთვის):

  • კამის 2 ქოლგა
  • პირშუშხას 2-3 ფოთოლი
  • მუხის
  • ალუბლისა და მოცხარის 2-2 ფოთოლი
  • დაფნის 2-3 ფოთოლი
  • შავი პილპილის  5-6  მარცვალი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 ცალი მიხაკი
  • 1 ცალი მწარე წიწაკა
  • კიტრi
  • მდოგვის ფხვნილი 2 ს. კ.
  • მარილი 3 ს. კ.

მომზადების წესი:

  1. ქილაში ჩააწყვეთ კამა პირშუშხასმოცხარისალუბლის დაფნის, მუხის ფოთლები, ნიორი, მიხაკი, მწარე წიწაკა.
  2. შემდეგ მჭიდროდ ჩააწყვეთ კიტრები. წყალი აადუღეთ (3 ლ-იან ქილას დასჭირდება 1,5 ლ წყალი) დაამატეთ მარილი.
  3. მომზადებულ მარილწყალი დაასხით კიტრს. ქილას დაახურეთ პლასმასის ხუფი და 2 დღე გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე.
  4. დუღილის პროცესში მოყენებული ქაფი მოხადეთ და ორი დღის შემდეგ დაამატეთ 2 ს. კ. მდოგვის ფხვნილი. ქილას დაახურეთ ხუფი და შეანჯღრიეთ. კიტრი გააჩერეთ 5-6 საათი.

მითითებული დროის გასვლის შემდეგ, მარინადი გადმოასხით ქვაბში, დადგით დაბალ ცეცხლზე, ადუღეთ 5-7 წუთი, დაასხით კიტრს და მოხუფეთ.ქილა ამოაბრუნეთ და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე.