ბადრიჯნის მარინადი გაჯერებული უგემრიელესი სოუსით. მარტივი მოსამზადებელია, გემო კი შთამბეჭდავი აქვს

შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომლის მიხედვითაც მოამზადებთ გემრიელი სოუსით გაჯერებულ ბადრიჯანს. კერძი უმარტივესი მოსამზადებელია. არ გჭირდებათ ბადრიჯნის ცალ-ცალკე შეწვა და ზეთსაც ეკონომიურად გამოიყენებთ.

იხილეთ ინგრედიენტთა ჩამონათვალი:

  • 1 კგ ბადრიჯანი
  • 500 გრ წითელი ბულგარული პილპილი
  • 300 გრ პამიდორი
  • 4-6 კბილი ნიორი
  • 10 გრ რეჰანი
  • 1,5 ჩ. კ. მარილი
  • 2 ჩ. კ. შაქარი
  • 1 ს. კ.  9%-იანი ძმარი
  • 4 ს. კ. ზეთი
  • მწარე წიწაკა გემოვნების მიხედვით

მომზადების წესი:

  1. ბადრიჯანი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, ჩაყარეთ თასში, დაასხით 2 ს. კ. ზეთი და კარგად აურიეთ. ბადრიჯანი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე და გაანაწილეთ. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. ბადრიჯანს მოსამზადებლად დასჭირდება 15 წუთი.
  2. წითელი ბულგარული პილპილი დაჭერით, დამატეთ დაჭრილი პამიდორი და ჩამონათვალში მოცემული სხვა ინგრედიენტები, მხოლოდ ზეთი დაგჭირდებათ 2 ს. კ. და დააბლენდერეთ.
  3. გამომცხვარი ბადრიჯანი გადაიტანეთ ქვაბში, დაასხით დაბლენდერებული მასა და კარგად აურიეთ. კერძი 1-2 საათით შედეთ მაცივარში. როცა არომატები ერთმანეთს გაუჯდება,  კერძი კიდევ უფრო მეტად გაგემრიელდება.

შემოთავაზებული რეცეპტის მიხედვით მომზადებულ ბადრიჯანს შეიძლება გარნირად მოუმზადოთ ბრინჯი, კარტოფილი, ხორცი. გემრიელად მიირთვით!