ხრაშუნა და ოქროსფრად დაბრაწული, მწვანილით შეზავებული ხაჭოს უგემრიელესი ჩხირები

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი, ხრაშუნა, ოქროსფრად დაბრაწული, მწვანილით შეზავებული ხაჭოს ჩხირების რეცეპტს. კერძი უმარტივესი მოსამზადებელია. შეგიძლიათ მიირთვათ სოუსთან ერთად, რომლის მომზადების წესს აქვე შემოგთავაზებთ.

იხილეთ ინგრედიენტთა ჩამონათვალი:

  • 180 გრ ხაჭო
  • ნახევარი კონა მწვანე ხახვი
  • 140 გრ ყველი
  • 1 ცალი კვერცხი
  • 2-3 ს. კ. ფქვილი
  • მარილი გემოვნებით
  • ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესი:

  1. ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ხაჭო და გახეხილი ყველი აურიეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი  (შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ნიორი, კამა და ოხრახუში). შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და ჩანგლით კარგად შეურიეთ.
  2. ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი და მიიღებთ ოდნავ წებოვან მასას. სამუშაო ზედაპირზე მოაყარეთ ფქვილი, აიღეთ 1 ს. კ. ხაჭოიანი მასა, ამოავლეთ ფქვილში და გამოხელეთ ხაჭოს ჩხირები.
  3. ტაფაზე დაასხით 2-3 ს. კ. ზეთი და ხაჭოს ჩხირები შეწვით ორივე მხრიდან. ტაფას თავსახური არ დაახუროთ.
  4. ოქროსფრად დაბრაწული ჩხირები შეგიძლიათ სუფრასთან სოუსთან ერთად მიიტანოთ.
  5. სოუსის მოსამზადებლად 100 გრ ყველი გახეხეთ, დაასხით 100 მლ რძე, 1 ს. კ. არაჟანი. გემოვნების მიხედვით დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  6. შემდეგ დადგით დაბალ ცეცხლზე, ურევთ განუწყვეტლივ და აადუღეთ. მიიღებთ სქელ და ერთგვაროვან მასას, შეგიძლიათ სუფრასთან მიტანის წინ ზემოდან მოაყაროთ წვრილად დაჭრილი კამა ან პიტნა.

გემრიელად მიირთვით!