ჰაეროვანი, ფუმფულა და არომატული ფუნთუშების რეცეპტი. ასე ყოველთვის ძალიან ნაზი გამოდის

შემოგთავაზებთ ჰაეროვანი, ფუმფულა და არომატული ფუნთუშების რეცეპტს. ეს გემრიელობა უმარტივესი მოსამზადებელია.

ფუნთუშების ცომის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 600 გრ
  • რძე 200 მლ
  • საფუარი 1,5 ჩ. კ.
  • კვერცხი 2 ცალი
  • კარაქი 80 გრ
  • შაქარი 3 ს. კ.
  • ვანილი
  • მარილი ნახევარი ჩ. კ.

ზემოდან მოსაყრელად დაგჭირდებათ:

  • ფქვილი 3-4 ს. კ.
  • კარაქი 20 გრ
  • შაქარი 3 ს. კ.

მომზადების წესი:

  1. თბილ რძეში გახსენით საფუარი, 1 ს. კ. შაქარი და დააყოვნეთ ასაფუებლად. შემდეგ დაამატეთ კვერცხი, 2 ს. კ. შაქარი, ვანილი, კარაქი, მარილი და აურიეთ.
  2. მიღებულ მასას ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად.
  3. თასს წაუსვით ცხიმი, ჩადეთ ცომი, გადააფარეთ საკვების ცელოფანი და ერთი საათით გააჩერეთ სითბოში.
  4. მზა ცომი გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და გამოხელეთ ფუნთუშები.
  5. საცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი, დააწყვეთ ფუნთუშები, დაიცავით მანძილი და გააჩერეთ 15-20 წუთი.
  6. მოამზადეთ ზემოდან მოსაყრელი მასა. დარბილებულ კარაქს დააყარეთ შაქარი, ფქვილი და აურიეთ.
  7. ფუნთუშებს გადაუსვით კვერცხი და მოაყარეთ ფქვილის, შაქრისა და კარაქის ნარევი.
  8. ღუმელი გააცხელეთ 180 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 25-30 წუთი.

მოამზადეთ ოქფროსფრად დაბრაწული ფუნთუშები, გემრიელად მიირთვით და ისიამოვნეთ!