გემრიელი საშინაო ბურხაი 6 საათში. ზუსტად ისეთი, როგორც კასრებში ჩვენს ბავშვობაში

შემოგთავაზებთ სახლში მომზადებული უგემრიელესი ბურახის რეცეპტს. მოამზადეთ და აუცილებად გაგახსენდებათ ბავშვობა, როცა კასრიდან გადმოსხმული ცივი ბურახით პირს ჩაიკოკლოზინებდით ხოლმე. მოსამზადებლად ძალიან მარტივია და გემო კი განუმეორებელი.

საჭირო იგრედიენტები:

  • სასმელი წყალი 5 ლ
  • ვარდკაჭკაჭა
  • ლიმონის მჟავა ან წვენი 1- 1,5 ჩ. კ.
  • შაქარი 650-700 გრ
  • საფუარი 5გრ

მომზადების წესი:

აიღეთ დიდი ემალის ქვაბი, დაახლოებით 6-7 ლიტრიანი. ჩაასხით 5 ლიტრი წყალი, დაამატეთ ლიმონის მჟავა, ვარდკაჭკაჭა და შაქარი, კარგად მოურიეთ და დადგით გაზქურაზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით, შეაგრილეთ და ჯერ კიდევ თბილს დაამატეთ საფუარი. ასაფუებლად დადგით თბილ ადგილზე, დააყოვნეთ 4 საათით. ბურახი მზადაა, როცა ზედაპირზე ქაფს გაიკეთებს.

მომზადებული ბურახი გადაასხით ბოთლებში და გააციეთ. ახლა ისღა დაგრჩენიათ ცივი ბურახი მიირთვათ და  გადაეშვათ წარსულ მოგონებებში.