ტკბილი ფუნთუშები ნიგვზის უგემრიელესი შიგთავსით

შემოგთავაზებთ უგემრიელესი, არომატული, ფუმფულა, ნიგვზის შიგთავსით მომზადებული ფუნთუშების რეცეპტს.

საოცრად გემრიელი ფუნთუშების მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები:

  • ფქვილი 1 კგ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • რძე 530 მლ
  • შაქარი 210 გრ
  • ნიგოზი 200 გრ
  • კარაქი 200 გრ
  • საფუარი 20 გრ
  • ვანილის შაქარი 10 გრ
  • ზეთი 2 ს. კ.
  • მარილი 2 ჩ. კ.
  • დარიჩინი 1 ჩ. კ. (სურვილისამებრ)

მომზადების წესი:

  1. 500 მლ თბილ რძეს დაამატეთ საფუარი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ 130 გრ შაქარი, აურიეთ და გააჩერეთ 5 წუთი.
  2. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შეურიეთ რძიან მასას. ნელ-ნელა დაამატეთ ფქვილი, მარილი, 150 გრ გამდნარი კარაქი და მოზილეთ ცომი.
  3. თასს გადააფარეთ ტილო და საათ-ნახევარი გააჩერეთ სითბოში.
  4. შიგთავსის მოსამზადებლად მოხალეთ ნიგოზი, გააგრილეთ, დაყარეთ პერგამენტის ქაღალდზე გადაატარეთ ცომის გასაბრტყელებელი. 70 გრ კარაქი გაადნეთ. თბილ კარაქს შეურიეთ ნიგოზი, დარჩენილი შაქარი, დარიჩინი და 30 მლ რძე.
  5. გაფუებული ცომი გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე,  გააბრტყელეთ დიდ ოთხკუთხედ ფენად და ცომზე შიგთავსი თანაბრად გაანაწილეთ.
  6. ცომი ჯერ ერთი ბოლოდან გადმოკეცეთ (შუამდე) და ზემოდან დაადეთ მეორე ნაწილი. მიიღებთ სამ  ფენას (როგორც ფოტოზე არის მითითებული). შემდეგ დაჭერით მსხვილ ზოლებად და თითოეული ზოლი დაგრიხეთ.
  7. საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტი და დააწყვეთ ფუნთუშები. დაიცავით მანძილი.
  8. ფუნთუშებს ზემოდან გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული (1-2  ცალი) და 20 წუთი გააჩერეთ.
  9. ღუმელი გააცხელეთ 200 გრადუს ტემპერატურაზე. გამოსაცხობად დასჭირდება 25 წუთი.

გემრიელად მიირთვით ოქროსფრად დაბრაწული ფუმფულა, არომატული ფუნთუშები და ისიამოვნეთ!